"Numele trandafirului/ Il nome della rosa", romanul lui Umberto Eco, va fi adaptat în mini-serie, constituind prima investiţie a Orange Content, entitate a operatorului de telecomunicaţii, în producţia de seriale, potrivit unui comunicat publicat de Orange miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Umberto Eco, filosof, semiotician, lingvist, istoric şi scriitor, care a murit în 2016, a participat la scrierea primelor episoade ale acestei coproducţii internaţionale, a precizat comunicatul.  

Bestseller-ul scriitorului italian, publicat în 1980, a fost transpus pe ecran de regizorul Jean-Jacques Annaud în 1986, cu Sean Connery în rol principal. 

Realizat de Giacomo Battiato, seria de opt episoade de 52 mm va fi difuzată pe OCS "din 2019". 

Actorul John Turturro ("The Night Of") îl va interpreta pe Guillaume de Baskerville, un călugăr franciscan din secolul al XIV-lea care anchetează morţile în serie dintr-o abaţie din Alpi. 

Rupert Everett şi Tchéky Karyo fac parte de asemenea din distribuţie. 

Orange Content, care cuprinde filiale de producţie Orange Studio şi OCS, a anunţat la momentul lansării sale, în iulie, o investiţie de 100 de milioane de euro în cinci ani pentru coproducţie şi cumpărarea de seriale. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.