Lungmetrajul „Timpul nostru/ Nuestro tiempo”, pe care cineastul mexican Carlos Reygadas l-a prezentat în premieră mondială, anul trecut, în competiţia Festivalului de la Veneţia, va rula în cinematografele româneşti din 27 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este al cincilea lungmetraj al regizorului care a fost în 2018 invitat special al festivalului Les Films de Cannes à Bucarest.

Pentru prima dată, Reygadas este regizor, producător, scenarist, editor şi actor principal. Natalia López, partenera regizorului în viaţa reală, interpretează rolul principal feminin şi este scenarist şi editor.

Filmul, în care apar şi copiii cineastului, este un eseu privind sexualitatea în lumea contemporană, după cum declara Reygadas într-un interviu acordat News.ro în urmă cu un an.

A considerat că era cel mai potrivit pentru a-i da replica partenerei din viaţa reală, Natalia López, devenită actriţă cu acest lungmetraj, şi pentru că ştia exact ce doreşte de la personaj. 

„Nuestro tiempo” a fost filmat timp de trei ani într-o zonă rurală din Mexic. „Este foarte personal, dar nu mai personal decât altele. «Nuestro tiempo» reprezintă mai mult o serie de gânduri, un eseu privind sexualitatea în lumea contemporană, cu toate mecanismele de comunicare, telefoanele, internetul, puse într-o lume veche şi cum totul ne influenţează viaţa. Este mai mult o reflecţie. Eu îl văd mai mult ca pe un eseu pe o temă anume”, l-a caracterizat Reygadas în interviul News.ro.

Filmul are în centru o familie care se ocupă cu creşterea taurilor pentru coridă. Esther conduce ferma, în timp ce soţul ei, Juan, un poet celebru, creşte şi face selecţia puternicelor animale. Când Esther începe să-l placă pe îmblânzitorul de cai, Juan pare incapabil să-şi atingă propriile aşteptări legate de el însuşi.

Pentru a dezbate pe marginea temelor abordate în film vor fi organizate două proiecţii în avanpremieră. Pe 23 septembrie, de la ora 19.00, filmul va rula la Cinema „Elvire Popesco”, iar pe 25 septembrie, de la ora 19:00, la Cinema Muzeul Ţăranului, în prezenţa criticului Ionuţ Mareş. 

„Timpul nostru/ Nuestro tiempo” va fi lansat în România de Voodoo Films pe 27 septembrie şi va putea fi vizionat în Bucureşti, Botoşani, Iaşi, Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Târgu Mureş şi Slobozia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.