Evenimentul Noaptea Albă a Filmului Românesc, care va avea loc pe 16 septembrie în zece spaţii din Bucureşti, propune lungmetraje de ficţiune şi documentare care au fost premiate la mari festivaluri sau care au avut succes la public, de-a lungul anilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeul Ţăranului Român, Cinema Elvire Popesco, J’ai Bistrot şi Deschis Gastrobar sunt câteva dintre locurile care revin în programul Nopţii Albe. Lor li se adaugă altele spaţii - care vor fi dezvăluite în curând - în diferite sectoare ale Bucureştiului, oferind unui public cât mai mare prilejul de a viziona filme româneşti, informează organizatorii.

Dintre producţiile lansate în ultimul an, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze, între altele, ”Ilegitim”, de Adrian Sitaru, distins cu Premiul C.I.C.A.E la Festivalul de la Berlin şi proiectat în numeroase festivaluri, ”Dincolo de calea ferată”, de Cătălin Mitulescu, recompensat de curând cu Menţiunea Specială a Juriului la Karlovy Vary, ”Acasă la tata”, de Andrei Cohn, cu Alexandru Papadopol, Ioana Flora şi Andi Vasluianu, ”Bucureşti NonStop”, al lui Dan Chişu, şi ”Lumea e a mea”, de Nicolae Constantin Tănase, cel mai bun debut la TIFF 2015.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Lor li se adaugă o selecţie de documentare si scurtmetraje noi de la Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2016, care au rulat în cadrul Zilelor Filmului Românesc la Cluj-Napoca.

O secţiune nouă la această ediţie, numită ”10 ani de la debut”, prezintă câteva dintre filmele care au marcat Noul Cinema Românesc şi care sărbătoresc anul acesta un deceniu de la lansare: ”Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, de Cătălin Mitulescu, ”A fost sau n-a fost?”, de Corneliu Porumboiu, şi ”Legături bolnăvicioase”, de Tudor Giurgiu.

Peste 4.000 de spectatori au vizionat filme anul trecut la Noaptea Albă a Filmului Românesc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.