Muzicianul austriac Niko Leopold şi cvartetul din care face parte bateristul Bernie Galane vor susţine concerte la Bucureşti pe 25 şi 26 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sub numele Niko Leopold Quartet feat. Bernie Galane, artiştii vor cânta la clubul Green Hours, pe 25 septembrie, de la ora 19.00, şi la gala „Pentru ca poveştile triste să aibă un final fericit!”, ce va avea loc pe 26 septembrie, de la ora 18.30, la Teatrul Odeon, anunţă Forumul Cultural Austriac.

Nikolaus (Niko) Leopold trăieşte în Austria şi Statele Unite şi este unul dintre cei mai premiaţi tineri intepreţi austrieci de jazz, cu o carieră internaţională strălucită. Născut în 1985, el şi-a descoperit de timpuriu pasiunea pentru muzică. Primul instrument studiat a fost violoncelul, la Universitatea de Muzică şi Arte Performative din Viena, dar şi la Universitatea de Arte din Graz. Pianul l-a descoperit mai târziu şi a luat lecţii de la celebrul Reinhard Micko, apoi, la Conservatorul pentru Arte Performative din Amsterdam, pe care l-a absolvit în 2011.

Leopold combină influenţele muzicii clasice cu elementele ritmice şi de improvizaţie ale jazzului. Compozitorii ruşi, tradiţiile şi folclorul din Spania, Europa de Est şi regiunile balcanice i-au influenţat stilul.

Cvartetul pe care îl conduce a fost format în 2011, cu ocazia unui turneu european. Cei patru instrumentişti, Chris Kronreif – saxofon, Niko Leopold – clape, Judith Ferstl – bas şi Bernie Galane – baterie, împărtăşesc aceeaşi direcţie muzicală.

Pentru concertul de la Green Hours, biletele pot fi cumpărate de pe bilet.ro, la preţul de 20 de lei.

La gala din 26 septembrie, alături de Niko Leopold Quartet vor mai evolua Luiza Zan & Jazzpar Trio, Irina Păcurariu şi copiii de care are grijă organizaţia caritabilă Concordia. Preţul unui bilet este de 100 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.