Politicianul britanic Nigel Farage a fost inclus pe lista scurtă a celebrităţilor nominalizate pentru titlul ”Persoana anului” pe 2016, ce va fi atribuit, miercuri, de revista Time, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nigel Farage, fostul lider al formaţiunii politice UKIP, care a contribuit decisiv la victoria repurtată de tabăra pro-Brexit în referendumul prin care Marea Britanie a decis să părăsească Uniunea Europeană, este unul dintre cei 11 nominalizaţi de revista Time la titlul de ”Persoana anului” pe 2016. 

Pe lista scurtă de la acest titlu au mai fost incluşi preşedintele rus Vladimir Putin, cântăreaţa Beyonce, preşedintele ales al Statelor Unite - Donald Trump - şi contracandidata lui la funcţia prezidenţială, politiciana democrată Hillary Clinton.

Ceilalţi nominalizaţi sunt gimnasta americană Simone Biles - care a câştigat cinci medalii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (4 de aur şi una de bronz), savanţii ruşi care creat CRISPR - o tehnologie revoluţionară de editare a ADN-ului, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, locuitorii din Flint - un oraş din statul american Michigan, aflat în stare de urgenţă sanitară, din cauza poluării cu plumb a pânzei freatice, prim-ministrul indian Narendra Modi şi antreprenorul american Marl Zuckerberg - cofondatorul şi CEO-ul Facebook.  

Editorii revistei americane Time vor anunţa câştigătorul titlului din 2016 miercuri dimineaţă.



În 2015, titlul ”Persoana anului” a revenit cancelarului german Angela Merkel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.