Nicu Alifantis va susţine un concert alături de Orchestra de Cameră Radio şi de Corul Academic Radio, pe 1 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, în care va interpreta unele dintre cele mai cunoscute piese din repertoriul său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicu Alifantis va prezenta cel mai recent proiect al său, ”Simphonicu”, care propune o ”întâlnire” între folk şi muzica simfonică.

Pe lângă echipa formată din Nicu Alifantis (voce, chitară acustică, rezophonic, ukulele, washboard), Virgil Popescu (dirijor, bass acustic, vocal), Răzvan Mirică (chitare acustice, doublesix, nashville tuning, vocal) şi Mihai Neniţă (vioară & amp, vioară cu goarnă - vioara Stroh), pe scenă vor urca şi Orchestra de Cameră Radio şi Corul Academic Radio, pregătit de dirijorul Ciprian Ţuţu.

Concertul va putea fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară, dar şi în streaming live pe site-urile celor două posturi.

Biletele sunt disponibile pe site-ul Eventim, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Nicu Alifantis s-a născut la 31 mai 1954, în Brăila. Este muzician, cântăreţ şi compozitor român de muzică folk şi muzică de teatru, actor şi poet.

A urmat studii muzicale particulare şi a debutat pe scenă în anul 1973. În 1975 s-a angajat la Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila, devenind cunoscut şi iubit de public. În 1976, casa de discuri Electrecord i-a editat primul material discografic, ”Cântec de noapte”, cu patru piese.

După stagiul militar, a devenit membru al Cenaclului Flacăra, condus de poetul Adrian Păunescu, şi a participat la majoritatea ”întâmplărilor artistice” organizate acest cenaclu, melodiile sale figurând pe compilaţiile ”Folk 1” şi ”Folk 2” apărute la Electrecord în 1977 şi, respectiv, în 1978. În 1983, la apariţia triplului LP care marca 10 ani de activitate a Cenaclului Flacăra, Nicu Alifantis a fost cel mai bine reprezentat cantautor de pe acest album, cu trei piese.

Între 1973 şi 2002 a susţinut mii de concerte. În 1995, Nicu Alifantis a înfiinţat grupul Alifantis & Zan, ca trupă de studio pentru albumul său ”Voiaj”. În 1996, după înregistrarea albumului ”Nichita”, Zan a devenit o trupă de proiecte din care mai fac parte Virgil Popescu (chitară bas, voce), Sorin Voinea (claviaturi, voce), Răzvan Mirică (chitară electrică şi acustică, sitar, mandolină, voce), Relu Biţulescu (tobe, percuţie).

În aprilie 1999 a înfiinţat Fundaţia Nicu Alifantis cu scopul de a promova ”proiecte artistice în care valoarea, forţa şi autenticitatea vor fi primordiale”.

Cel mai recent album al său, ”Madame mon amour”, a fost lansat în 2016 şi cuprinde 15 cântece de iubire şi un poem, toate marca Nicu Alifantis, închinate ”doamnelor sufletelor noastre”. Volumul ”FaceCarte”, apărut tot anul trecut, este un fel de jurnal al ultimilor cinci ani, în care artistul a adunat emoţii, sentimente, gânduri, bucurii, ”povestiri despre mine, despre oameni”, aşa cum a scris chiar autorul pe site-ul alifantis.ro. 

În 2010, Nicu Alifantis a cântat în deschiderea concertului susţinut de Bob Dylan la Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.