Naomi Kawase va regiza filmul oficial pentru Olimpiada de la Tokyo din 2020, potrivit unui anunţ făcut marţi de Olympic Foundation for Culture and Heritage.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea îi va urma lui Kon Ichikawa, care a creat clasicul „Tokyo Olympiad” pentru jocurile din 1964.

Un film oficial este realizat pentru fiecare Olimpiadă, iar decizia de a-i da acest rol lui Kawase a fost luată după o consultare cu comitetul de organizare a Tokyo 2020 şi experţi din industria cinematografică.

 

„Jocurile Olimpice au o lungă şi glorioasă istorie, iar odată ce evenimentul internaţional revine la Tokyo după 56 de ani, mă gândesc la rolul care mi-a fost încredinţat. Simt acum că «zeul filmului» care a venit la mine într-o zi mi-a dat şansa să înregistrez această celebrare minunată a sportului care conectează oamenii şi să las o moştenire generaţiilor care vin”, a spus Kawase.

 

Naomi Kawase, acum în vârstă de 49 de ani, care este cea mai tânără câştigătoare a trofeului Camera d'Or la Cannes cu „Suzaku”, în 1997, este unul dintre cei mai aclamaţi cineaşti în Europa. 

Filmul ei din 2015, „Sweet Bean”, a fost prezentat în cadrul secţiunii Un Certain Regard de la Cannes şi a devenit un succes de box office, generând încasări de peste 2,5 milioane de dolari.

În 1964, când Tokyo a găzduit Olimpiada, filmul oficial a fost regizat de Kon Ichikawa, care a fost angajat după ce regizorul Akira Kurosawa a fost concediat pentru că a cerut să regizeze ceremoniile de deschidere şi închidere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.