George Young, compozitor şi producător al trupei rock AC/DC, fratele mai mare al chitariştilor Angus şi Malcom, a murit la vârsta de 70 de ani, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Young a fost membru al trupei Easybeats şi a colaborat la textul clasicei "Friday on My Mind".

Alături de colegul său de la Easybeats Harry Vanda, George Young a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi textieri australieni, prin piesele "Yesterday’s Hero" şi "Love Is in the Air" pentru John Paul Young, "Evie" cântată de Stevie Wright şi "Hey, St Peter", pe care el şi Vanda au înregistrat-o ca "Flash and the Pan". 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Casa de dicuri Alberts, care deţine licenţa pentru Easybeats şi AC/DC, a anunţat moartea lui George Young. 

"Alberts anunţă cu tristeţe decesul lui George Young. Un compozitor profund, artist, mentor şi un muzician extraordinar, George a fost mai presus de toate un gentleman, care a fost fără îndoială modest, fermecător, inteligent şi loial; un om cu un extraordinar simţ al umorului. George a fost un pionier, alături de Harry Vanda şi Ted Albert a creat un nou sound în industria muzicii australiene". 

"Odihneşte-te în pace, dragul meu prieten", a fost mesajul lui Harry Vanda.

Jimmy Barnes a scris pe Twitter: ”Young a fost «un mare textier, producător şi un mare deosebit»”.

George Young s-a născut în Scoţia, în 1946, şi a emigrat în Australia împreună cu familia când era adolescent. The Easybeats a fost formată după ce Young l-a întâlnit pe Vanda la Villawood în Sydney, unde ambele familii s-au stabilit după sosirea în Australia. 

După ce trupa s-a destrămat în 1969, Vanda şi Young s-au dedicat scrierii de texte producând zeci de hituri. Perechea a fost inclusă în Aria Hall of Fame în 1988, şi Easybeats a urmat în 2005. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.