Municipalitatea din San Francisco a votat marţi interzicerea comercializării de produse şi accesorii din blană naturală, devenind primul mare oraş american care adoptă o asemenea măsură pentru a proteja animalele, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recent, firmele italiene Versace şi Furla au anunţat că nu vor mai folosi blana în viitoarele lor colecţii, adăugându-se astfel firmelor de profil care şi-au luat acest angajament. 

"Pentru a-i susţine pe cele care nu pot vorbi, colegii mei tocmai au votat cu 10 la 0 pentru susţinerea propunerii mele de interzicere a vânzărilor de haine sau accesorii din blană naturală începând de la 1 ianuarie 2019", a scris pe Twitter Katy Tang, membru în Consiliul se supraveghere a oraşului, cunoscut ca unul dintre cele mai progresiste oraşe din ţară. "Fără profit de pe urma animalelor", a adăugat Tang, care a avut această idee. 

Asociaţia pentru apărarea animalelor Humane Society International a salutat pe blogul său "o victorie istorică pentru milioane de animale ucise pentru pielea lor". 

Alte două oraşe californiene, West Hollywood şi Berkeley, au interzis deja vânzarea de blanuri. Astfel de interdicţii există în India, Sao Paolo, precizează reprezentanţii Humane Society, care fac campanie pentru interzicerea totală a vânzărilor de blănuri naturale. 

Armani, Calvin Klein, Hugo Boss, Ralph Lauren, Michael Kors sau Gucci şi-au luat deja angajamentul. Federaţia internaţională a Blănurilor s-a arătat "decepţionată" de decizia firmei Versace, dar nu s-a exprimat în legătură cu cea a oraşului San Francisco. 

Potrivit Humane Society International, Regatul Unit lucrează la o interdicţie naţională legată de blănurile naturale. 

Cehia a votat pentru interzicerea fermelor animaliere destinate industriei de blană, călcând pe urmele unor state ca Austria, Marea Britanie, Olanda, Elveţia. 

Katy Tang afirmă că au fost "50 de milioane de animale ucise în fiecare an în mod oribil pentru ca noi să putem purta blana lor şi să părem că suntem la modă. Sper că vom putea transmite un mesaj puternic pentru restul lumii", a adăugat ea, citată de cotidianul San Francisco Chronicle. 

Anumiţi vânzători din San Francisco şi-au exprimat nemulţumirea în faţa votului Municipalităţii: "Asta va avea un impact major asupra noastră", a reacţionat Karen Flood, directoarea generală a Asociaţiei generale comerciale din cartierul Union Square. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.