Controversatul artist britanic Morrissey duce de mai mult timp o campanie împotriva ziarului The Guardian, iar în weekend, la un concert susţinut în Statele Unite, a purtat un tricou cu un mesaj sugestiv, informaţia fiind difuzată chiar de publicaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe scena din Hollywood Bowl, Los Angeles, fostul lider al grupului The Smiths a apărut îmbrăcat într-un tricou ce avea inscripţionat mesajul „Fuck the Guardian”.

În urmă cu câteva săptămâni, el a descris publicaţia drept „vocea a tot ceea ce este greşit şi trist în Marea Britanie modernă”.

Cântăreţul în vârstă de 60 de ani, care în repetate rânduri şi-a exprimat susţinerea faţă de formaţiunea de extremă dreapta For Britain, şi-a înteţit în ultimele luni atacurile la adresa ziarului, scrie The Guardian.

Pe site-ul personal, el a scris în luna mai că a fost victima „unei campanii neobosite de ură” dusă de The Guardian, cerând ajutorul fanilor: „Vă rog să nu cumpăraţi acest infam ziar de ură, al cărui mod de exprimare din 2019 aminteşte de Mary Whitehouse (activistă care s-a opus liberalismului social şi mass-media britanice mainstream, n.r.)”.

În timpul unei ediţii a emisiunii „Tonight Show Starring Jimmy Fallon” din aceeaşi lună, Morrissey a decis să poarte un ecuson For Britain. În luna iunie, şi-a reafirmat sprijinul faţă de partid într-un interviu acordat împreună cu nepotul lui, republicat pe site-ul personal.

La începutul acestei luni, artistul a dat afară de la un concert al său din Portland un spectator anti extremă dreapta.

Într-un editorial publicat în luna iulie de The Guardian, Stewart Lee - actor şi fost fan al lui Morrissey - a scris că cel mai bun mod de a-l trata pe cântăreţ este să nu îl mai asculţi. În aceeaşi lună, compozitorul Billy Bragg a condamnat faptul că Morrissey a împărtăşit un videoclip de pe un canal de YouTube în care era susţinut că rapperul Stormzy este folosit pentru a promova multiculturalismul în Marea Britanie în detrimentul culturii albe.

Steven Patrick Morrissey, născut pe 22 mai 1959, a format, împreună cu Johnny Marr, trupa The Smiths, care a activat între anii 1982 - 1987. Considerată una dintre cele mai importante formaţii new-wave ale perioadei, The Smiths a devenit un „grup-cult”, bazându-şi succesul pe textele lui Morrissey.

El şi-a început cariera solo în 1988, când a lansat discul „Viva Hate”. În total, a lansat 12 albume solo de studio, cel mai recent datând din 2019 - „California Son”. Morrissey a concertat la Sala Palatului din Bucureşti, în octombrie 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.