Monte Hellman, regizor al unor filme-cult precum "Two-Lane Blacktop", "The Shooting" şi "Road to Nowhere", a murit pe 20 aprilie, la vârsta de 91 de ani, la Eisenhower Medical Center în Palm Desert, California, ca urmare a unei căderi în locuinţa sa cu o zi înainte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Admirat în special de Quentin Tarantino, Monte Hellman este celebru pentru filmele sale turnate la sfârşitul anilor 1960 şi la începutul anilor 1970. Cunoscut pentru poveştile sale poetice, a debutat împreună cu producătorul Roger Corman. 

El a lucrat la mai multe filme cu Jack Nicholson. L-a îndrumat de trei ori în 1964 şi 1965, în "Back Door to Hell", "Ride the Whirlwind" şi "The Shooting". Ultimele două titluri, două westernuri, l-au anunţat pe starul din "Zbor deasupra unui cuib de cuci" şi au avut un mare impact în Europa. 

Monte Hellman a semnat în 1971 capodopera sa, "Two-Lane Blacktop", cu Warren Oates, James Taylor, Dennis Wilson. Acest road-movie este considerat drept cel mai important din cinematografia americană a anilor 1970. 

A mai regizat "Silent Night, Deadly Night 3: Better Watch Out!" (1989) şi "Road to Nowhere" (2010). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.