Pianistul jazz Mircea Tiberian îşi prezintă proiectul ”Both Sides of the River”, alături de toboşarul John Betsch şi contrabasistul Joris Teepe, în cel de-al treilea concert din stagiunea Artist in Residence 2017, care va avea loc pe 23 februarie, de la ora 19.30, la Arcub.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Programul pe care îl propunem publicului bucureştean include compoziţii originale, momente de improvizaţie colectivă, dar şi trimiteri la filonul jazzului american, cu care fiecare dintre membri trio-ului şi-a început evoluţia muzicală în faţa publicului”, a transmis Mircea Tiberian, potrivit organizatorilor.

La sfârşitul anilor ’60, celebrul pianist şi inovator de limbaje muzicale Cecil Taylor afirma într-un interviu că există două curente principale care corespund celor două maluri ale Atlanticului de Nord: unul vestic, de sorginte afro-americană, şi unul estic reprezentând muzica europeană clasică. El a numit aceste curente ”the both sides of the river”. În jumătatea de secol care a urmat aceste două curente au fuzionat fără să îşi piardă specificul. Au rezultat formele deschise ale jazzului contemporan.

Mircea Tiberian este compozitor şi pianist de jazz cu o vastă activitate concertistică ce se întinde pe mai mult de patru decenii şi include peste 20 de albume apărute sub nume propriu, cele mai recente fiind ”Pale Dot”, ”Raphael” şi ”Both sizes of the river”. Experienţa artistului s-a extins şi în aria pedagogiei, fiind actualmente profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, fondatorul şi coordonatorul secţiei de Jazz/ Pop music.

John Betsch este unul din reprezentanţii de marcă ai percuţiei contemporane de jazz. După o carieră stralucită în New York, artistul s-a mutat în Europa la începutul anilor ’80 unde a devenit membru permanent al celebrului cvartet condus de Steve Lacy.

Joris Teepe a urmat studiile Conservatorului din Amsterdam. În 1992, s-a mutat în New York unde i-a apărut primul album realizat alături de Tom Harrell, Don Braden, Cyrus Chestut şi Carl Allen. Au urmat colaborări cu artişti ca Randy Brecker, Chris Potter sau Tim Armacost. Definitorie pentru formarea sa artistică a fost colaborarea de lungă durată cu percuţionistul Rashid Ali. 

Biletele pentru acest concert pot fi cumpărate online, de pe arcub.ro şi bilet.ro, dar şi de la casa de bilete a Arcub, la preţuri de 35 de lei şi 25 de lei (reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari).

Programul Artist In Residence invită muzicieni de jazz să curatorieze un sezon de concerte cu o temă propunere proprie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.