Aproximativ 5.000 de persoane, îmbrăcate în alb şi purtând măşti şi peruci asemănătoare celor purtate de regina Marie Antoinette, au participat la un picnic parizian la New York, în Parcul Robert F. Wagner din Manhattan, joi seară, în cadrul unui eveniment insolit care promovează întrunirile prietenoase, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locul în care a avut evenimentul, denumit ”Diner en Blanc” (”Dineu în alb”), a fost anunţat cu doar câteva minute înainte de începerea festivităţilor, la ora locală 18.30. Participanţii, care au trebuit să îşi confirme prezenţa prin formulare de preînregistrare, s-au întâlnit în 23 de spaţii din New York înainte de a afla locul în care urma să aibă loc dineul.

După ce au ajuns în acel parc din Manhattan, la ora locală 19.00, participanţii au fluturat în aer şervete albe, pentru a semnala debutul evenimentului. ”Diner en Blanc” este un eveniment care a avut loc la New York pentru prima dată în anul 2011.

Participanţii, care şi-au adus propriile mese şi scaune, s-au instalat pe malul râului Hudson, au ciocnit pahare cu şampanie la asfinţit şi au dansat toată seara pe acordurile muzicii lui Django Reinhardt.

Cunoscutul maestru bucătar Todd English a servit invitaţilor somon la cuptor şi un preparat asiatic - ”Dun Dun Noodles”.

Costul de participare la eveniment a fost de 37 de dolari per persoană.

Evenimentul ”Diner en Blanc” a fost lansat în Franţa în urmă cu aproape 30 de ani. În acest an, această tradiţie pariziană a atras aproximativ 10.000 de persoane în 70 de oraşe de pe cinci continente.

În Statele Unite, 20 de oraşe au participat în acest an la evenimentul ”Diner en Blanc”. Au participat pentru prima dată oraşele Las Vegas, Orlando şi Sacramento.

Într-un comunicat de presă, organizatorii din New York au precizat că lista de înscriere la eveniment a inclus în acest an peste 45.000 de persoane.

Evenimentul ”Diner en Blanc” nu are în spate o agendă politică sau ideologică. Este pur şi simplu o întrunire prietenoasă, al cărei scop unic este de a crea o seară plină de magie, afirmă organizatorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.