Locuitorii insulei germane Langeoog au avut parte de o surpriză de proporţii, miercuri, 4 ianuarie. Câteva mii de ouă Kinder, realizate din plastic, în diverse culori, au fost aduse de maree pe o plajă de pe această insulă, informează cotidianul francez Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia locală a reacţionat foarte repede şi a publicat un comunicat de presă pentru a nega zvonurile fanteziste pe această temă, precizând că acele ouă Kinder provin din mai multe containere ale unei nave. 

Un vas de tip cargo al armatorului Maersk şi-a pierdut containerele în timpul unei furtuni, în urmă cu 10 zile, potrivit postului de radio local NDR.

Copiii din Langeoog au venit în număr mare pe acea plajă şi au găsit în interiorul ouălor Kinder diverse jucării şi cărămizi Lego.

Însă primarul localităţii nu a uitat să tragă un semnal de alarmă, evocând impactul negativ asupra mediului înconjurător. Locuitorii din Langeoog au început o acţiune de curăţare a plajei, adunând ouăle Kinder multicolore, pentru a evita situaţia în care acestea vor ajunge din nou în mare - în timpul refluxului -, unde ar putea dăuna florei şi faunei marine.

Copiii din Langeoog adună ouăle Kinder de pe o plajă locală (Foto: Twitter)
Copiii din Langeoog adună ouăle Kinder de pe o plajă locală (Foto: Twitter)

Langeoog este una dintre Insulele frizone orientale din Marea Nordului şi aparţine de landul german Saxonia Inferioară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.