”Declaraţia mea fiscală a rămas pe iahtul meu...care a luat foc” - este doar una dintre zecile de scuze neobişnuite pe care colectorii de taxe care lucrează pentru guvernul britanic le primesc în fiecare an de la compatrioţii lor care nu reuşesc să îşi expedieze la timp declaraţiile fiscale, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O viespe din maşina mea m-a făcut să fac un accident, iar declaraţia mea fiscală, care se afla în maşină, a fost distrusă”, a explicat un alt contribuabil britanic, în timp ce alţii au dat vina pe copiii lor, partenerii lor de viaţă şi colegii lor de serviciu pentru distrugerea ”accidentală” a formularelor de impozit.

”E uşor să îţi dai seama că unele dintre scuzele folosite pentru a nu completa la timp declaraţiile fiscale ridică mai multe semne de întrebare în comparaţie cu altele”, a spus Ruth Owen, directorul general al Her Majesty's Revenue and Customs (HMRC).

”Însă noi vom oferi întotdeauna ajutor şi sprijin acelor persoane care au o scuză valabilă pentru a nu trimite la timp declaraţiile fiscale”, a adăugat ea.

Contribuabilii britanici cu profesii liberale trebuie să completeze până pe 31 ianaurie în fiecare an acele formulare şi să plătească eventualele diferenţe de impozit.

Reprezentanţii HMRC spun că se aşteaptă să primească în acest an aproximativ 11 milioane de formulare fiscale.

”Soţia mea mă ajută să completez fişa fiscală, dar ea are migrene de zece ani”, a explicat un alt contribuabil, într-un recurs pe care l-a intentat deciziei HMRC de a-l amenda pentru întârzierile acumulate în privinţa depunerii acestor documente oficiale.

Amenzile practicate de HMRC încep de la suma de 100 de lire sterline (124 dolari).

Alţii, au preferat explicaţii mai simple: ”Poştaşul nu mi-a trimis somaţia acasă”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.