Actorul Michael Keaton joacă rolul lui Ray Kroc, comis-voiajorul alcoolic care a făcut din McDonald’s un brand internaţional, în filmul ”The Founder”, care a fost lansat vineri în cinematografele din Statele Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ray Kroc i-a convins, în în 1961, pe fraţii Richard şi Maurice McDonald să îi vândă marca de restaurante pentru 2,7 milioane de dolari.

”Sunt atras de poveştile despre oameni dificili”, a declarat scenaristul Robert Siegel pentru Reuters.

Kroc – conservator susţinător al preşedintelui Richard Nixon - a murit în 1984, iar filmul se încheie cu suspiciunea că el i-a înşelat pe cei doi fraţi, privind plata drepturilor de autor.

Urmaşii fraţilor McDonald au atras atenţia producătorilor filmului asupra acestui fapt. Acuzaţia nu a fost confirmată de alte surse şi nu apare nici în interviurile date în trecut de cei doi fraţi, a căror problemă majoră o reprezenta faptul că Ray Kroc îşi spunea fondatorul McDonald’s.

Compania McDonald's a refuzat să comenteze acest subiect.

Filmul ”The Founder”, regizat de John Lee Hancock, are la bază cartea ”Ray & Joan: The Man Who Made the McDonald's Fortune”, scrisă de jurnalista Lisa Napoli şi apărută în 2016. Volumul vorbeşte mult şi despre cea de-a treia soţie a lui Kroc.

Joan Kroc, care a murit în 2003, a dus o existenţă lipsită de griji, folosindu-se de averea soţului său pentru diverse cauze.

Cartea dezvăluie şi tumultuoasa lor relaţie, care a pornit de la pasiunea comună pentru muzică şi afaceri, dar care, din cauza dependenţei de alcool cu care se lupta Ray Kroc, s-a degradat.

”Ea nu a reuşit să-l facă să renunţe, aşa că a încercat să ajute alţi oameni ca ea să înţeleagă persoanele alcoolice”, a spus Lisa Napoli.

Joan Kroc a ajutat cercetările în domeniu, tratamentele şi conştientizarea, prin finanţări majore oferite universităţilor şi prin crearea Fundaţiei Hazelden şi a clinicii Betty Ford. Printre instituţiile care au mai beneficiat de ajutorul său financiar s-au numărat Armata Salvării, radioul public şi Ronald McDonald House Charities.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.