Michael Jackson, Elizabeth Taylor şi Adolf Hitler vor fi ”protagoniştii” unui serial britanic de ficţiune şi de satiră, intitulat ”Urban Myths”, ce va avea premiera pe postul de televiziune Sky Arts pe 19 ianuarie, informează lepoint.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sky Arts a lansat deja un prim trailer pentru noua producţie TV. În acel trailer, Michael Jackson (interpretat de Joseph Fiennes), Elizabeth Taylor (interpretată de Stockard Channing) şi Marlon Brando (interpretat de Brandon Cox) sunt prezentaţi în interiorul unui automobil, în timp ce părăsesc în mare grabă oraşul New York, după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

Cele trei staruri sunt oprite la un moment dat de un poliţist. ”Mă simt în pericol...”, îi spune ”regele muzicii pop” personajului Marlon Brando, un glumeţ şi uşor plictisit, pe bancheta din spate. 

”E ca şi cum el a simţit în visele lui că Prince voia să îi ucidă maimuţa”, spune falsul Marlon Brando, spre amuzamentul falsei Elizabeth Taylor.

Serialul de satiră ”Urban Myths”, compus din mai multe scenete scurte şi amuzante, nu se limitează însă doar la acel trio burlesc, ci ”readuce” pe micul ecran mai multe legende, precum Bob Dylan, Samuel Beckett, Muhammad Ali şi Cary Grant.

Nu lipseşte nici figura lui Adolf Hitler. Interpretat de Iwan Rheon - interpretul maleficului Ramsay Bolton din serialul ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” - dictatorul nazist, un pictor mediocru în tinereţe, este mereu flancat de bunul lui prieten - jucat de Rupert Grint, cunoscut pentru rolul Ron Weasley din franciza ”Harry Potter” -, căruia încearcă să îi facă portretul.

Polemica Michael Jackson

Noul serial de satiră, deşi nu a fost încă lansat oficial, a generat deja o polemică aprinsă. Fanii cântăreţului Michael Jackson au protestat vehement faţă de folosirea unui actor caucazian, Joseph Fiennes (fratele mult mai cunoscutului actor Ralph Fiennes), pentru întruchiparea pe micul ecran a idolului lor. 

Cu atât mai mult cu cât în acest serial de satiră, în care abundă umorul tipic britanic, Joseph Fiennes joacă în aşa fel încât îl face pe regretatul megastar american să pară o persoană ”paranoică” şi ”de la ţară”.

”Ştiam că Michael Jackson era un subiect sensibil, mai ales pentru fanii şi familia lui, dar asta nu poate să şteargă ceea ce el a fost”, s-a apărat Joseph Fiennes.

”Acest serial nu este un film biografic, dar pot să înţeleg motivele pentru care oamenii s-au înfuriat”, a adăugat actorul britanic.

Apoi, Joseph Fiennes a luat apărarea noii producţii a postului Sky Arts: ”Este o satiră. E vorba doar de 20 de minute de satiră. Este o scenetă despre o poveste care ar fi putut să fie o legendă sau care ar fi putut să fie adevărată. Să aşteptăm reacţiile telespectatorilor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.