Cea de-a 55-a ediţie a Karlovy Vary International Film Festival (20-28 august) îi va onora pe Michael Caine şi Johnny Depp, anunţă Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De două ori câştigător al premiului Oscar, Caine este invitatul special din acest an al festivalului şi va primi Crystal Globe pentru contribuţia artistică remarcabilă în cinematografie, trofeu ce-i va fi înmânat în deschiderea evenimentului. 

La festival, Michael Caine va prezenta comedia dramă „Best Sellers” (2021), film de debut al regizoarei Lina Roessler, în care actorul interpretează un scriitor ciudat care pleacă într-un ultim turneu literar.

Atunci când a primit primul Oscar pentru „cel mai bun actor în rol secundar” pentru rolul din „Hannah and Her Sisters” era la a patra nominalizare la premiile Academiei, anterior fiind selectat pentru „Alfie”, „Sleuth” şi „Educating Rita”. În 2000, a primit a doua statuetă Oscar pentru performanţa din „The Cider House Rules” şi în 2003 a fost din nou nominalizat pentru interpretarea din „The Quiet American”. 

Festivalul îl va onora şi pe actorul, producătorul şi muzicianul Johnny Depp, a doua premiere pentru el după ce a fost anunţat luni că va primi şi Donostia Award pentru întreaga carieră la San Sebastian. 

În cadrul festivalului vor fi proiectate cele mai recente creaţii ale sale ca producător: „Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan” şi „Minamata”. 

„Suntem incredibil de onoraţi să primim la Festival un simbol al cinematografiei contemporane”, au declarat directorul executiv al KVIFF, Krystof Mucha, şi directorul artistic al festivalului, Karel Och. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.