Producătorul Metro Boomin a ocupat în premieră primul loc în Billboard 200, cu albumul „Not All Heroes Wear Capes”, iar trupa britanică Queen s-a plasat pe cea mai înaltă poziţie în top din ultimii 38 de ani, cu soundtrack-ul „Bohemian Rhapsody”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul „Not All Heroes Wear Capes”, pe care apar artişti ca Travis Scott, Young Thug, 21 Savage şi J Balvin, a fost lansat pe 2 noiembrie şi a debutat pe primul loc după ce a fost vândut în 99.000 de unităţi, potrivit cifrelor Nielsen Music.

Producătorul în vârstă de 25 de ani, pe numele său real Lelalnd Wayne, a lucrat, între alţii, cu Migos, pentru „Bad and Boujee”, cu Lil Uzi, Future, Kodak Blac şi Post Malone.

Metro Boomin s-a mai aflat de două ori în top 10, cu „Double or Nothing”, cu Big Sean, în decembrie 2017) şi cu „Without Warning”, cu 21 Savage şi Offset, în noiembrie 2017.

Lady Gaga şi Bradley Cooper şi-au menţinut, pentru a doua săptămână, poziţia secundă, cu „A Star is Born”. Albumul, coloană sonoră a filmului omonim, a fost vândut în 79.000 de unităţi în a cincea săptămână de la apariţie. Discul s-a aflat în primele trei săptămâni de la lansare pe primul loc.

Trupa britanică Queen a obţinut cea mai bună poziţionare în clasamentul american al albumelor din ultimii 38 de ani, după ce coloana sonoră a filmului „Bohemian Rhapsody” (lansat în SUA pe 2 noiembrie) a urcat 22 de locuri în top, până pe 3, fiind vândută în a treia săptămână de la lansare în 59.000 de unităţi.

Compilaţia cuprinde piese ca „Under Pressure” (cu David Bowie), un remix al „We Will Rock You” şi mai multe înregistrări live de la evenimentul Live Aid din 1985. Este pentru prima dată când înregistrări din acest concert au fost imprimate pe un album.

„Bohemian Rhapsody” este cel mai bine clasat album Queen din 1980, când „The Game” a petrecut cinci săptămâni pe primul loc.

Şi alte albume Queen au evoluat în clasament - „Greatest Hits I, II & III: The Platinum Collection” a urcat 185 de locuri, până pe 9, cu 39.000 de unităţi vândute.

Este pentru prima dată când Queen are două albume în top 10 al Billboard 200.

Pe locul al patrulea în clasamentul american al albumelor s-a clasat primul album solo semnat Takeoff, „The Last Rocket”, cu 49.000 de unităţi vândute în prima săptămână. Takeoff este al treilea membru al grupului Migos care ajunge solo în Billboard 200, după Quavo şi offset.

„Scorpion” al lui Drake a urcat două locuri în top, până pe cinci, cu 45.000 de unităţi vândute în a 19-a săptămână de la lansare, Lil Wayne cu „Tha Carter V” a coborât o poziţie, până pe şase, cu 43.000 de unităţi vândute în a şasea săptămână de la apariţie, iar Lil Baby şi Gunna au coborât cu „Drip Harder” un loc, până pe şapte, cu 42.000 de unităţi vândute în a cincea săptămână de la lansare.

Travis Scott şi „Astroworld” au urcat un loc, până pe opt, cu 40.000 de unităţi vândute în a 14-a săptămână de la debut, iar Post Malone şi „beerbongs & bentleys” s-au menţinut pe poziţia a zceea, cu 39.000 de unităţi vândute în a 28-a săptămână de la lansare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.