Metallica şi-a îndemnat fanii să cânte şi i-a acompaniat pe melodia „Don't Look Back in Anger” a trupei Oasis, în concertul susţinut sâmbătă seară la Manchester Arena.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chitaristul Kirk Hammett şi basistul Robert Trujillo au acompaniat mulţimea care a cântat refrenul piesei grupului originar din Manchester, devenite imn în urma atacurilor teroriste care au lovit Marea Britanie în ultimul an.

Manchester Arena a fost scena unuia dintre atentate. Pe 22 mai, după un concert al cntăreţei Ariana Grande, aici a fost detonată o bombă care a ucis 22 de persoane şi mai multe zeci au fost rănite.

În concertul trupei americane Metallica a fost inclus şi „Love Will Tear Us Apart" al trupei Joy Division, originară, de asemenea, din Manchester.

După show, toboşarul Lars Ulrich a publicat pe Twitter înregistrarea video cu publicul cântând: „Ce moment!”.

Manchester Arena a fost redeschisă pe 9 septembrie, cu un concert caritabil. Cu o capacitate de 21.000 de persoane, spaţiul a fost închis imediat după atentatul terorist de la finalul concertului pe care cântăreaţa americană Ariana Grande l-a susţinut pe 22 mai. Lucrări de renovare au avut loc în foaier, unde a fost detonată bomba.

Formaţia Metallica a fost înfiinţată, pe 28 octombrie 1981, la Los Angeles, de toboşarul Lars Ulrich şi chitaristul şi solistul James Hetfield, în urma unui anunţ apărut în ziarul Recycler. Din prima formulă a trupei au mai făcut parte Ron McGovney (bas) şi Dave Mustaine (chitară). Numele Metallica a fost sugerat de un apropiat al celor patru, Ron Quintana. În 1983, Cliff Burton s-a alăturat grupului, înlocuindu-l pe Ron McGovney, iar locul lui Dave Mustaine a fost luat de Kirk Hammet. În acelaşi an, formaţia a înregistrat primul album, ”Kill ‘Em All”, la New York. În 1986, Cliff Burton a murit într-un accident în care a fost implicată întreaga formaţie, iar Jason Newsted s-a alăturat trupei până în 2001. Metallica a lansat zece albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Printre cele mai apreciate de critică şi public se numără ”Kill ‘Em All” (1983), ”Ride the Lightning” (1984), ”Master of Puppets” (1986), ”...And Justice for All” (1988) şi ”Metallica” (1991). Cel mai recent material de studio al formaţiei este ”Hardwired... to Self-Destruct”, apărut în 2016. În prezent, Metallica este formată din James Hetfield (voce, chitară), Kirk Hammett (chitară), Robert Trujillo (bas) şi Lars Ulrich (tobe). Trupa a câştigat nouă premii Grammy şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, în 2009.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.