Yoko Ono, văduva lui John Lennon, i-a transmis preşedintelui ales al Statelor Unite, Donald Trump, un mesaj suprarealist, ce constă într-un ţipăt primitiv, ce are o durată de 17 secunde, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Yoko Ono, care nu este deloc străină de formele artistice experimentale, i-a transmis un mesaj bizar viitorului preşedinte american, Donald Trump.

În timp ce Lady Gaga a ales să protesteze în faţa Trump Towers din New York, iar Moby şi-a exprimat îngrijorarea într-o scrisoare publică adresată poporului american, Yoko Oko a preferat o abordare ”minimalistă”.

Mesajul artistei nipone este un ţipăt primitiv ce are o durată de 17 secunde.

”Dragi prieteni, îmi face plăcere să împărtăşesc cu voi acest mesaj care reprezintă răspunsul meu pentru Donald Trump. Vă iubesc”, a scris cunoscuta artistă pe contul ei de Facebook, în mesajul care însoţeşte acest mesaj audio.

Yoko Ono, video-artist, muzician experimental şi cineast, a fost descrisă în trecut de John Lennon în felul următor: ”Yoko este cel mai renumit artist necunoscut din lume; toată lumea îi cunoaşte numele, dar nimeni nu ştie cu adevărat ceea ce creează ea”.

Cariera artistică a lui Yoko Ono se întinde pe durata a peste cinci decenii. În 2015, celebrul MoMA (Muzeul de Artă Modernă/ Museum of Modern Art) din New York a marcat realizările deosebite ale artistei de origine niponă printr-o expoziţie specială ce a inclus operele sale de debut, pentru a evidenţia modul în care ideile revoluţionare ale lui Yoko Ono au influenţat dezvoltarea artei în metropola americană, în anii 1960.

Yoko Ono şi John Lennon s-au căsătorit pe 20 martie 1969, iar fiul lor - Sean Ono Lennon - s-a născut în 1975. John Lennon a fost împuşcat mortal pe 8 decembrie 1980 în faţa clădirii Dakota din New York. Yoko Ono locuieşte în continuare în acea clădire. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.