O serie de postere cu Meryl Streep şi Harvey Weinstein, în care ochii actriţei sunt acoperiţi de o bandă roşie pe care este scris mesajul „Ştia/ She knew”, au apărut în Los Angeles, acestea sugerând că artista avea cunoştinţă despre cazurile de hărţuire şi agresiune sexuală de care numeroase femei îl acuză pe producător, informează hollywoodreporter.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Identitatea creatorilor acestor postere distribuite în Los Angeles nu a fost dezvăluită. Prin mesajul scris pe o bandă roşie, imaginile aduc aminte de lucrările artistei Barbara Kruger.

Posterele au apărut în apropierea locuinţei actriţei Meryl Streep din Pasadena, în apropiere de clădirea SAG-AFTRA, precum şi vizavi de sediul 20th Century Fox din Century City, compania fiind implicată în proiectul cinematografic „The Post”. În acest film, care va avea premiera în ianuarie, Meryl Streep joacă alături de Tom Hanks.

Aceste postere au apărut după ce actriţa Rose McGowan – una dintre femeile care îl acuză de viol pe Harvey Weinstein, a scris un mesaj în reţelele de socializare prin care a acuzat-o de ipocrizie pe Meryl Streep, care va participa la un protest tăcut al actriţelor la gala Globurilor de Aur, faţă de inegalitatea de gen din industria cinematografică.

Meryl Streep i-a răspuns actriţei Rose McGowan, asigurând-o că nu ştia despre comportamentul de prădător sexual al producătorului Harvey Weinstein, deşi a colaborat cu el. Ea a argumentat prin faptul că Weinstein avea interesul ca ea să nu afle despre comportamentul său, pentru că asocierea cu ea îi aducea mai multă credibilitate.

„M-a rănit atacul lui Rose McGowan, care a apărut în titlurile ziarelor în acest weekend, dar vreau ca ea să ştie că eu nu am avut cunoştinţe despre infracţiunile lui Weinstein, nici în anii '90, când a atacat-o, nici în următoarele decenii când a atacat alte persoane”, a transmis, luni, Meryl Streep.

„Nu am păstrat tăcerea ştiind ce se întâmplă. Nu am ştiut. Nu aprob în mod tacit violul. Nu am ştiut despre acesta. Nu îmi place ca tinerele femei să fie abuzate. Nu am ştiut că se întâmplă acest lucru. Nu ştiu unde locuieşte Harvey, iar el nu m-a vizitat niciodată acasă”, a continuat ea. 

„Se pare că au angajat foşti agenţi ai Mossad pentru a împiedica publicarea acestor informaţii. Rose şi multele alte victime ale acestui bărbat puternic, bogat şi nemilos au avut de-a face cu un adversar pentru care să câştige, cu orice preţ, este singura variantă pe care o acceptă”, a mai transmis Streep.

Actriţa a menţionat că din această cauză este construit în prezent un fond de apărare dedicat victimelor, la care contribuie sute de persoane din industria cinematografică, „pentru a îi da jos pe nemernici şi pentru a ajuta victimele să lupte”.

„Rose şi-a asumat şi a publicat ceva fals despre mine şi am vrut să îi spun adevărul. Prin intermediul unor prieteni care o cunosc, am făcut rost de numărul de telefon de la locuinţa ei imediat după ce am citit acele titluri. Am stat lângă telefon ieri toată ziua şi în această dimineaţă, sperând să îmi exprim respectul faţă de ea şi alte femei pentru curajul lor de a îi expune pe monştrii care trăiesc printre noi, şi pentru a îmi exprima regretul pentru durerea pe care o îndură”, a mai spus Meryl Streep.

„Nimeni nu poate repara răul pe care l-au făcut şefi precum Bill O’Reilly, Roger Ailes şi Harvey Weinstein faţă de femei care au fost agresate şi le-a fost afectată abilitatea de a se întreţine. Am sperat că Rose va dori să mă asculte. Nu a vrut, dar sper că va citi acest mesaj”, a încheiat Meryl Streep.

Actriţa Rose McGowan, una dintre femeile care l-au acuzat pe producătorul Harvey Weinstein de viol, a reacţionat săptămâna trecută la intenţia altor actriţe, printre care şi Meryl Streep, de a purta ţinute negre la gala Globurilor de Aur, într-un protest tăcut faţă de inegalitatea de gen. Ea le-a transmis acestora că tăcerea lor este problema şi că le detestă ipocrizia.

„Actriţe, precum Meryl Streep, care au lucrat fericite cu monstrul-porc, vor purta ţinute negre la gala Golden Globes, într-un protest tăcut. Tăcerea voastră este problema. Sunteţi dispuse să acceptaţi un premiu fals şi să nu generaţi schimbarea. Vă detest ipocrizia. Poate că ar trebui să îmbrăcaţi toate ţinute create de Marchesa (casa de modă fondată de Georgina Chapman, fosta soţie a producătorului Harvey Weinstein, n.r.)”, a scris Rose McGowan pe Twitter.

În urma primelor acuzaţii lansate în luna octombrie la adresa lui Weinstein, Meryl Streep s-a declarat „îngrozită”, precizând că „nu toată lumea ştia” despre comportamentul lui sexual nepotrivit. Streep a colaborat cu el la filme precum „August: Osage County” şi „The Iron Lady”, pentru care a câştigat un premiu Oscar.

McGowan a mai criticat-o pe Streep pe Twitter anterior, ca răspuns la afirmaţia acesteia potrivit căreia acţiunile lui Weinstein reprezintă un exemplu „uriaş” de lipsă de respect. „Nu, Meryl, este o infracţiune”, a scris McGowan, adăugând că Meryl Streep minte.

Actriţa Rose McGowan susţine că producătorul Harvey Weinstein i-a oferit 1 milion de dolari pentru tăcerea ei, sumă pe care a refuzat-o cu o zi înainte să apară dezvăluirile din New York Times. Rose McGowan a spus cu mai mult timp în urmă că a fost violată de o personalitate de la Hollywood, însă abia după dezvăluirile apărute în New York Times şi după ce numeroase femei au susţinut că Weinstein a fost cel care le-a hărţuit şi agresat sexual, ea a mărturisit pentru The Hollywood Reporter că este vorba despre producător şi că şeful Amazon Studios ştia despre asta. Ea a afirmat că Weinstein a violat-o în 1997, pe când a jucat în "Scream”, film produs de Miramax, companie fondată de producător.

Actriţele plănuiesc să poarte ţinute negre la gala Globurilor de Aur, în semn de protest faţă de inegalitatea de gen, precum şi de recunoaştere a valului de acuzaţii de hărţuire şi agresiune sexuală care au fost lansate recent în industriile de film şi de televiziune.

Potrivit Billboard, actriţele care vor participa la eveniment, inclusiv cele nominalizate şi prezentatoarele, vor renunţa la ţinutele colorate şi vor alege unele negre, pentru a transmite un mesaj.

Recent, a fost anunţat şi că gala Screen Actors Guild Awards, care va avea loc pe 21 ianuarie, va fi prezentată doar de femei.

Câştigătorii celor 25 de categorii a premiilor Globurile de Aur vor fi anunţaţi pe 7 ianuarie, în cadrul unei gale care va avea loc la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.