Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice a anunţat miercuri schimbări importante ale galei Oscar anuale cu scopul de a câştiga audienţă, însă pentru mulţi dintre membrii organizaţiei este un episod prost conceput dintr-o lungă serie, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că este o problemă pentru Academie, pentru imaginea lor, să vină constant cu schimbări", a spus un membru. 

Organizaţia, care are o istorie de 90 de ani, a făcut paşi agresivi în ultimii ani pentru a ajunge la publicul mereu în schimbare.  

Noi membrii au fost acceptaţi în Academie în fiecare an - prea mulţi, după unele voci, şi mulţi dintre ei necalificaţi în opinia votanţilor mai vechi. 

Aceste schimbări au venit nu mult după ce Academia a decis ca la categoria "cel mai bun film" să fie nominalizate 10 filme, încă o situaţie controversată pentru unii. 

Însă, în timp ce dezbateri au loc de ambele părţi cu privire la aceste iniţiative, deciziile luate miercuri au fost primite negativ aproape în unanimitate. 

"Industria de film a murit astăzi, odată cu anunţul despre o nouă categorie la Oscar, "Film popular", a scris actorul Rob Lowe pe Twitter. "Era deja cu sănătatea şubredă de câţiva ani. A supravieţuit datorită francizelor, filmelor cu reţetă sigură şi integrării pe verticală".

James Schamus, CEO al Focus Features, a spus de asemenea: "Sunt atât de entuziasmat că Academia va acorda noul premiu pentru "Film popular" în timpul propriului spot TV, în mijlocul unei pauze de anunţuri Super Bowl, asigurând cea mai mare audienţă posibilă pentru acesta", a scris el pe Twitter. 

Cea mai predominantă plângere a votanţilor a fost că Academia nu i-a consultat aşa cum prevede statutul de membru cu drepturi depline pentru a lua o astfel de decizie. 

În schimb, procesul a fost lăsat pe mâna comitetului (la presiunea reţelelor de televiziune) şi, în ultimul rând, la aprobarea consiliului guvernatorilor. "Ar fi trebuit să discute aceste decizii cu toată lumea", a spus un votant. "Nu au auzit de la membri. Au auzit de la oameni care organizează spectacolul". 

Multă frustrare provine şi din confuzie. Academia ar trebui să clarifice anunţul, precizând, de exemplu, că filmele vor fi eligibile atât la categoria "cel mai bun film" cât şi la "film popular", nu doar pentru una sau alta. Dar criteriile nu au fost încă stabilite, lăsându-i pe mulţi nelămuriţi. 

"Simt că nu am încă toate informaţiile, aşa că nu ştiu nici cum să vorbesc despre asta", a afirmat un consultant, subliniind că încearcă să determine în ce mod aceste decizii vor influenţa eforturile campaniei. 

"Chiar dacă te gândeşti că noua categorie "film popular" este o idee bună sau nu, este clar că Academia face un lucru bine în mod constant: reuşeşte să determine mass-media să critice dur Academia non-stop", a scris Bruce Feldman, membru al filialei de relaţii publice. 

Cele trei noi modificări decise de Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice sunt: introducerea unei noi categorii pentru "cel mai popular film", gala din 2020 va fi organizată mai devreme, pe 9 februarie, iar difuzarea TV a spectacolului va avea o durată de trei ore. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.