Drama istorică „Mary regina Scoţiei/ Mary Queen of Scots”, cu Saoirse Ronan în rol principal, şi filmul de acţiune „Capcana/ Destroyer”, cu Nicole Kidman, se numără între lungmetrajele care intră vineri în cinematografele din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mary regina Scoţiei”, regizat de Josie Rourke, spune povestea lui Mary Stuart şi încercarea ei de o înlătura de la putere pe verişoara ei Elizabeth I, regina Angliei. Stuart este descoperită şi condamnată la închisoare înainte de a fi executată.

Din distribuţie mai fac parte Margot Robbie şi Jack Lowden. Filmul a primit două nominalizări la Oscar, pentru machiaj şi coafură şi pentru costume.

Filmul de acţiune „Capcana”, de Karyn Kusama, spune povestea unei femei detectiv de poliţie care reia legătura cu echipa cu care a lucrat în trecut într-o acţiune sub acoperire, pentru a face pace. Din distribuţia filmului face parte şi actorul de origine română Sebastian Stan.

Nicole Kidman a primit, pentru acest rol, o nominalizare la Globurile de Aur.

Filmul „Valurile/ Las Olas” (2017), de Adrián Biniez, prezentat în competiţia latin-americană a Festivalului de la Mar del Plata şi prezent în selecția Festivalului Internațional de Film de la San Sebastián, îl are în centru pe Alfonso (38 ani), care, după o zi grea, se duce pe plajă și se scufundă în mare.

Revenind la suprafață, se trezește pe o altă plajă, într-un alt an. Părinții lui îl așteaptă, strigându-l de la mal. Alfonso vede și înțelege lumea cu mintea de adult, chiar dacă ei îl tratează ca pe un copil de 11 ani.

Lungmetrajul „Frizerul de câini/ Dogman”, regizat de Matteo Garrone, premiat de Academia Europeană de Film şi propunerea Italiei pentru o nominalizare la Oscar, este centrat pe Marcello, un simpatic frizer de patrupede, care îşi completează veniturile de la salonul canin la care lucrează vânzând droguri.

Când Simoncino, client fidel de al lui Marcello şi fost boxer, e eliberat din puşcarie, cartierul se alarmează, iar Marcello se vede nevoit să îi sară în ajutor. El se alătură violentului său tovarăş cu devotamentul unui câine credincios care îşi urmează orbeşte stapânul. Hotărât să îşi ia revanşa după ani de umilinţe şi frustrări, Marcello îşi face un plan de răzbunare care îl ia până şi pe el prin surprindere.

O altă premieră a weekendului este „Drumul unui câine către casă/ A Dog's Way Home”, film de aventuri, inspirat de cartea omonimă. El o are în centru pe Bella, o căţeluşă care călătoreşte sute de kilometri prin Colorado, în căutarea stăpânului ei. Din distribuţia filmului regizat de Charles Martin Smith face parte şi Ashley Judd.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.