Martin Shkreli, un om de afaceri controversat, supranumit ”cel mai detestat om din America”, afirmă că a achiziţionat drepturile exclusive asupra ”The Carter V”, următorul album de studio al rapperului Lil Wayne, aşteptat cu nerăbdare de mai mulţi ani de fanii artistului, informează site-ul revistei New Musical Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Martin Shkreli, managerul unei companii din industria farmaceutică, le-a dezvăluit admiratorilor de pe canalul său de pe platforma Periscope că a achiziţionat de curând ”cel mai exclusivist” şi ”cel mai căutat” album de rap din istoria recentă.

De asemenea, el i-a invitat pe utilizatorii care urmăreau în direct transmisiunea sa video să ghicească titlul acelui material discografic. Apoi, controversatul om de afaceri americani a dezvăluit numele albumului, difuzând în premieră mondială un scurt frament din una dintre piesele de pe acel disc. ”Versurile vorbesc despre mine”, a adăugat el, privind spre camera video.

”Asta va face Wu-Tang să pară un nimic”, a mai spus Martin Shkreli, referindu-se la faptul că tot el a achiziţionat şi singura copie disponibilă a albumului ”One Upon A Time In Shaolin”, un album special al grupului Wu-Tang Clan, inaccesibil publicului larg şi estimat la 2 milioane de dolari.

Martin Shkreli a promis în toamna acestui an că va lansa gratuit acel album dacă Donald Trump va deveni următorul preşedinte al Statelor Unite. La o zi după alegerile prezidenţiale, Martin Shkreli s-a conectat pe platforma Periscope şi a difuzat mai multe fragmente din piesele de pe acel material discografic.

Martin Shkreli a dezvăluit că el este colecţionarul care a achiziţionat în 2015 singura copie a dublului album ”Once Upon A Time In Shaolin” al grupului Wu-Tang Clan. Shkreli a plătit 2 milioane de dolari pentru acest album, cu condiţia să nu îl lanseze în mod public timp de cel puţin 88 de ani. 

Pe 24 decembrie, întrebat de un utilizator al platformei Periscope despre preţul pe care l-a plătit pentru achiziţionarea discului ”The Carter V”, omul de afaceri a oferit următorul răspuns: ”Asta e între mine şi cel care l-a vândut”.

Albumul ”The Carter V” ar fi trebuit să fie lansat în anul 2013, însă neînţelegerile dintre rapperul Lil Wayne şi directorul casei de discuri Birdman au dus la amânarea lansării. Rapperul a vorbit de mai multe ori în public despre faptul că doreşte să renunţe şi la colaborarea cu propria casă de discuri, Cash Money Records.

Potrivit TMZ.com, o sursă din anturajul rapperului Lil Wayne a confirmat faptul că fragmentele difuzate de Martin Shkreli pe platforma Periscope erau autentice. Consilierii şi avocaţii rapperului au iniţiat o anchetă pentru a afla modul în care Shkreli a intrat în posesia albumului, ţinând cont de faptul că Lil Wayne nu a transmis deocadată casei de discuri Birdman versiunea finală a acelui material discografic.

Celebru pentru stilul său de viaţă extravagant şi bazat pe autopromovare, Martin Shkreli a fost adeseori descris prin sintagme precum ”cel mai detestat om din America” şi ”cel mai nepopular om din America”. Acest CEO din industria farmaceutică a ţinut prima pagină a ziarelor după ce compania lui a crescut preţul unui medicament anti-HIV, Daraprim, de 56 de ori, de la 13,5 dolari la 750 de dolari pentru o pastilă.

Printre alte controverse generate de Shkreli se află şi aceea generată de o ofertă de 15 milioane de dolari adresată rapperului Kanye West, pentru a deţine în exclusivitate mondială albumul acestuia ”The Life Of Pablo”. De asemenea, Martin Shkreli a donat suma de 2.700 de dolari campaniei fostului candidat la nominalizare din partea Partidului Democrat, Bernie Sanders, după acesta a spus că Shkreli reprezintă ”copilul-afiş al lăcomiei”.

În octombrie, Martin Skhreli a anunţat că va scoate la licitaţie o întâlnire insolită prin care va oferi posibilitatea unei persoane de a-i trage un pumn în faţă.

Lil Wayne, născut pe 27 septembrie 1982, şi-a început cariera la vârsta de nouă ani şi a devenit cel mai tânăr artist care a semnat un contract cu casa de discuri Cash Money Records. Rapperul a câştigat patru premii Grammy, iar albumele sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial. În octombrie 2016, rapperul a lansat un volum de memorii, intitulat ”Gone 'Til November”, ce descrie perioada petrecută de muzician în închisoare, în anul 2010.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.