Gala Gotham Independent Film Awards a avut loc luni seară la New York, unde drama „Marriage Story”, cu Adam Driver şi Scarlett Johansson, s-a impus la toate categoriile la care a fost nominalizată, inclusiv „cel mai bun lungmetraj”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul, scris şi regizat de Noah Baumbach (nominalizat la Oscar pentru scenariul „The Squid and the Whale”), este un portret profund şi sensibil al unei căsnicii care se destramă şi al unei familii care rămâne împreună.

„Poveste despre căsnicie/ Marriage Story”, care va fi lansat de Netflix pe 6 decembrie, a fost premiat pentru scenariu şi la categoria cel mai bun actor, Adam Driver, şi a primit premiul publicului.

La categoria „cel mai bun lungmetraj” au mai fost nominalizate „The Farewell”, de Lulu Wang, „Hustlers”, de Lorene Scafaria, „Uncut Gems”, de Josh Safdie, şi „Waves”, de Trey Edward Shults.

Dintre „The Farewell”, „Uncut Gems” şi „The Last Black Man in San Francisco”, care au primit câte trei nominalizări, doar „The Farewell” a fost desemnat câştigător la o categorie - cea mai bună actriţă (Awkwafina).

Producţia Netflix „American Factory”, regizată de Steven Bognar şi Julia Reichert, a fost desemnată cel mai bun documentar.

Cât priveşte producţiile de televiziune, „When They See Us” s-a impus în rândul serialelor, iar „PEN15”, între miniserii.

Trofee onorifice au primit actorii Laura Dern şi Sam Rockwell, regizoarea Ava DuVernay şi CEO FilmNation, Glen Basner. Activist pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi, Jason DaSilva, cineast, a primit trofeul Made in New York.

Nominalizările pentru Gotham Awards sunt decise de comitete formate din critici de film, programatori de festivaluri şi curatori. Câştigătorii sunt aleşi de jurii alcătuite din scriitori, regizori, actori, producători şi alţi profesionişti din industrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.