Mark Zuckerberg a donat Crucii Roşii italiene, luni, suma de 500.000 de dolari, care va fi utilizată pentru ajutorarea victimelor seismului din Amatrice. Tot luni, CEO-ul companiei Facebook s-a întâlnit la Roma cu prim-ministrul italian Matteo Renzi şi la Vatican cu papa Francisc, informează site-ul cotidianului La Repubblica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atunci când am auzit despre cutremur, am fost foarte trist”, a spus Mark Zuckerberg, în timpul întâlnirii sale cu reprezentanţii Crucii Roşii italiene. ”Prima reacţie a fost aceasta: am întrebat dacă există vreun lucru pe care pot să îl fac pentru a ajuta”, a adăugat el.

”Ne-am întrebat ce poate face Facebook şi cel mai important lucru este funcţia noastră Safety Check, prin intermediul căreia, de fiecare dată când se produce un dezastru, poţi să îţi anunţi prietenii că eşti bine şi în siguranţă”, a adăugat antreprenorul american.

”Însă am vrut să fac mai mult decât atât şi am început să colaborez cu Crucea Roşie italiană. Am donat 500.000 de dolari şi le-am spus reprezentanţilor ei că platforma Facebook le stă la dispoziţie pentru orice lucru de care vor avea nevoie. 

Apoi, potrivit CNN, Mark Zuckerberg s-a întâlnit la Vatican cu papa Francisc, cu ocazia unei vizite care a durat aproximativ 20 de minute. Cu această ocazie, cofondatorul reţelei de socializare Facebook şi soţia lui, Priscilla Chan, i-au oferit suveranului pontif o dronă.

”A fost o întâlnire pe care nu o voi uita niciodată. Poţi să simţi căldura şi bunătatea papei Francisc şi cât de mult îi pasă de ajutorarea oamenilor”, a scris pe contul lui de Facebook, după întâlnire, Mark Zuckerberg. 

Mesajul său a fost însoţit de o fotografie care îl prezintă pe omul de afaceri american în timp ce îi oferă papei Francisc un model Aquila, o dronă alimentată cu energie solară, pe care Facebook intenţionează să o utilizeze pentru a extinde accesul la internet al populaţiei din ţările în curs de dezvoltare. 

”Împreună, am discutat despre cum putem să folosim aceste tehnologii din domeniul comunicaţiilor pentru a elimina sărăcia, pentru a încuraja cultura cooperării şi pentru a transmite un mesaj de speranţă, în special celor mai dezavantajaţi din lume”, a transmis într-un comunicat Biroul de Presă al Vaticanului.

Luni după-amiază, Mark Zuckerberg şi soţia lui s-au întâlnit şi cu prim-ministrul italian Matteo Renzi, la Roma. ”Am discutat despre cutremurul de săptămâna trecută şi despre cum s-a unit comunitatea Facebook din Italia şi din lumea întreagă pentru a-i ajuta pe oameni, să îşi revină din şoc şi să îşi reconstruiască vieţile. Am vorbit şi despre felul în care tehnologia contribuie la crearea de noi locuri de muncă şi la creşterea economiei italiene”, a scris pe contului de Facebook antreprenorul american.

Zuckerberg a spus că Roma este un oraş special pentru el. Şi-a petrecut luna de miere cu Priscilla Chan în capitala Italiei. De asemenea, magnatul american a dezvăluit faptul că este din nou student, doarece urmează un curs de latină şi un curs de Istorie clasică.

Mark Zuckerberg şi-a început ziua de luni, făcând jogging în centrul Romei şi a publicat pe contul lui de Facebook o fotografie care îl arată alergând în jurul Colosseumului. 

”E minunat să mă aflu din nou la Roma! Ne-am început ziua făcând jogging, alergând pe lângă Circus Maximus şi Casa lui Augustus şi până la Colosseum. E minunat să alergi pe străzile dintr-un oraş care a contribuit la inventarea lor”, a adăugat el.

Duminică, magnatul american a publicat pe contul lui de Facebook o fotografie care îl prezintă la ceremonia de nuntă a lui Daniel Ek, cofondatorul Spotify, organizată în nordul Italiei, pe malul lacului Como.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.