Cântăreaţa şi actriţa britanică Marianne Faithfull a transmis un mesaj de mulţumire personalului medical care a îngrijit-o pe timpul spitalizării din cauza Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj publicat pe Twitter, ea a spus: „Vreau să le spun tuturor celor care au avut grijă de mine şi care s-au gândit la mine, care mi-au trimis dragostea lor, oamenilor pe care îi cunosc şi celor pe care nu i-am întâlnit vreodată, mulţumesc că m-aţi ajutat să mă fac bine. Vreau să mulţumesc medicilor şi asistentelor care au fost atât de buni şi, în fond, mi-au salvat viaţa!”.

Alături de mesaj, ea a publicat şi o fotografie în care apare aşezată în faţa colecţiei ei de cărţi.

Faithfull, în vârstă de 73 de ani, a fost diagnosticată cu Covid-19 în aprilie şi a fost tratată într-un spital din Londra timp de trei săptămâni. 

În ultimii ani, Marianne Faithfull s-a luptat cu mai multe afecţiuni, între care Hepatita C şi cancer de sân, iar în perioada 1970 - 1980, cu dependenţa de droguri, inclusiv heroină.

Marianne Faithfull a apărut în lumina reflectoarelor în 1964, ca apropiată a trupei The Rolling Stones. Jagger şi Keith Richards au compus single-ul ei de debut, „As Tears Go By”, lansat în acelaşi an. Era căsătorită cu John Dunbar, cu care avea un fiu, când forma împreună cu Jagger unul dintre cele mai cunoscute cupluri din showbiz. Cei doi s-au despărţit în 1970.

Faithfull a luptat o vreme cu dependenţa de droguri, ajungând, la începutul anilor 1970, să trăiască pe străzi. A încercat chiar să se sinucidă, când a pierdut custodia fiului ei. În 1971, ea l-a întâlnit pe de producătorul Mike Leander, iar cariera ei a fost relansată în 1979, cu albumul „Broken English”.

A colaborat apoi cu producători ca Hal Willner pentru albumul „Strange Weather” (1987), cu Angelo Badalamenti (producător muzical al „Twin Peaks”), pentru „A Secret Life” (1995) şi a înregistrat frecvent compoziţii ale lui Kurt Weill. Ea a fost invitată de trupa Metallica să cânte refrenul piesei „The Memory Remains” (1997). În anii 2000, Faithfull a lansat două albume, „Kissin’ Time” şi „Before the Poison”, pentru care a colaborat cu Beck, PJ Harvey, Nick Cave, Damon Albarn (Blur, Gorillaz) şi Billy Corgan (Smashing Pumpkins). Mai târziu, a reluat colaboarea cu Willner. Cel mai recent album al ei, „Negative Culpability”, a apărut în 2018. El cuprinde compoziţii noi, dar şi versiuni ale pieselor „Witches’ Song” şi „As Tears Go By”.

Faithfull a jucat în peste 30 de filme, între care „Hamlet” (1969), „Intimacy” (2001), „Paris, je t'aime” (2006) şi în serialul „Absolutely Fabulous”.

În luna februarie a acestui an a fost anunţat că actriţa Lucy Boynton, cunoscută din lungmetrajul „Bohemian Rhapsody”, va interpreta rolul Marianne Faithfull într-un film dedicat cântăreaţei şi actriţei, regizat de Ian Bonhôte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.