Jucătoarea de tenis Maria Şarapova, în vârstă de 29 de ani, care a fost suspendată doi ani de Federaţia Internaţională de Tenis, după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium în luna ianuarie, s-a înscris la un curs de management al afacerilor în cadrul prestigioasei Universităţi Harvard din Statele Unite, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vedeta tenisului mondial s-a înscris la Business Executive Program de la Universitatea Harvard şi a anunţat această veste prin intermediul unui mesaj pe care l-a publicat în weekend pe reţelele de socializare.

”Nu sunt sigură cum s-a întâmplat asta, dar bine te-am găsit, Harvard! Abia aştept să încep cursul!”, a scris celebra jucătoare de tenis.

Apoi, Maria Şarapova a publicat o fotografie în timpul unui antrenament. Fotografia este însoţită de textul următor: ”Sunt destul de sigură că ar trebui să mă concentrez pe cele 15 studii de caz de la Harvard care mă aşteaptă în casă, dar... fac puţină gimnastică în aer liber mai întâi!”.

Maria Şarapova, câştigătoare a cinci trofee de Grand Şlam, a fost suspendată doi ani, după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium, la Australian Open. Suspendarea a intrat în vigoare de la 26 ianuarie 2016, când jucătoarea a fost supusă controlului antidoping.

Jucătoarea a anunţat această veste în timpul unei conferinţe de presă la Los Angeles, în luna martie, în care a explicat că a primit un e-mail de la reprezentanţii Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) despre noile substanţe interzise, în decembrie 2015, dar nu a consultat acea listă actualizată şi nu era conştientă de faptul că lista includea şi un medicament care i-a fost prescris, mildronate, care poate să îmbunătăţească performanţele unui sportiv şi să stimuleze procesul de recuperare fizică, cunoscut şi sub numele de meldonium.

Sportiva a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în urma suspendării sale timp de doi ani pentru dopaj, considerând că pedeapsa primită este ”nedrept de aspră”.

În urma scandalului de dopaj, Şarapova a pierdut pentru prima dată după 11 ani locul 1 în clasamentul sportivelor cel mai bine plătite, rusoiaca fiind întrecută de Serena Williams, potrivit ierarhiei întocmite de Forbes.

Şarapova şi-a pierdut mai mulţi sponsori după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium la Australian Open. Totuşi, ea avut încasări de 21,9 de dolari, premii şi contrate de publicitate, în ultimele 12 luni. Maria Şarapova a coborât pe locul al doilea, pierzând numai trei milioane de dolari faţă de anul precedent. Forbes explică acest lucru prin faptul că rusoiaca şi-a încasat mare parte din contractele ei de publicitate la finalul lui 2015, înainte de izbucnirea scandalului de dopaj. Efectele acestuia vor fi mult mai vizibile anul viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.