Regina Margrethe a II-a a Danemarcei, 81 de ani, a fost cooptată de Netflix ca designer de platou pentru un film realizat de cineastul danez Bille August.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suverana, cunoscută pentru talentul ei ei pictoriţă şi ilustratoare, va crea decorurile şi costumele. 

Aşteptat în 2023, acest lungmetraj va fi o adaptare a unui roman din 1962 scris de Karen Blixen (sub pseudonimul Isak Dinesen), „Ehrengard”, anunţă BFM TV.

Povestea urmăreşte un bărbat autoproclamat „expert în amor”, care este angajat de o familie regală cu scopul de a-l ajuta pe prinţul moştenitor, foarte timid, să aibă la rândul său un moştenitor. Dar planul este abandonat atunci când apare un copil conceput în afara căsătoriei. 

Într-un comunicat, regina a mărturisit că scrierile lui Karen Blixen au „fascinat-o” întotdeauna, datorită „poveştilor estetice, imaginaţiei lor şi universului care face apel la crearea de imagini”. „Sunt foarte fericită să particip la acest proiect. Am încercat să interpretez universul fantastic al lui Blixen în creaţia decorurilor şi a costumelor şi sunt nerăbdătoare să văd cu Ehrengard prinde viaţă în acest film", a declarat ea.

„Regina a creat decoruri fantastice pentru această ocazie şi ele vor fi elementul cel mai important al scenografiei lungmetrajului”, a comentat cineastul în comunicat. 

Margrethe a II-a este o instituţie venerată în regatul scandinav. „Voi rămâne pe tron până voi cădea”, a spus suverana, artistă poliglotă, al cărei soş, prinţul Henrik, de origine franceză, a murit în 2018. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.