Box office-ul britanic pe 2018 a însemnat 1,27 de miliarde de lire sterline (1,62 miliarde de dolari), o scădere cu doar 0,1% faţă de anul anterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit U.K. Cinema Association, citată de The Hollywood Reporter, cifra realizată pe 2018 a fost influenţată de filme ca „Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald”, „Deadpool 2”, „Peter Rabbit”, „Jurassic World: Fallen Kingdom”, „Bohemian Rhapsody”, „Black Panther”, „Incredibles 2” şi „Mamma Mia: Here We Go Again”, care au generat ncasări de peste 40 de milioane de dolari fiecare.

Lungmetrajul „Avengers: Infinity War” a generat cele mai mari încasări în Marea Britanie, de 96,6 milioane de dolari.

Numărul biletelor de cinema vândute anul trecut nu a fost comunicat încă, însă este aşteptat ca el să depăşească pe cel înregistrat în 2017.

Spre deosebire de Italia, Spania şi Franţa, Marea Britanie s-a menţinut pe parcursul ultimelor 12 luni. 

Box office-ul italian a scăzut în 2018 cu 5%, până la 555 de milioane de euro, cel mai slab rezultat din ultimul deceniu.

Încasările în Spania au fost de 585,7 milioane de euro, cu 1,9% mai mici decât în 2017, iar în Franţa numărul de bilete vândute a scăzut cu 4%. Cât priveşte încasările generale, box office-ul francez însumează 1,3 miliarde de euro, sumă asemănătoare cu cea înregistrată în 2017, graţie creşterii uşoare a preţurilor biletelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.