Lungmetrajele „Blade Runner”, regizat de Ridley Scott, şi „Blade Runner 2049”, de Denis Villeneuve, vor rula sâmbătă, de la ora 18.00, respectiv 20.30, la Cinema „Elvire Popesco” din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiecţia celor două lungmetraje reprezintă o avanpremieră a celei de-a patra ediţii a American Independent Film Festival, care va avea loc în 2020.

Anul acesta am ajuns în viitorul imaginat de Ridley Scott în „Blade Runner” (1982). Inspirat de romanul „Do Androids Dream of Electric Sheep” al lui Philip K. Dick şi beneficiind de conceptul vizual neo-futurist al lui Syd Mead şi coloana sonoră electronică a lui Vangelis, „Blade Runner” a imaginat o fuziune a culturilor într-o metropolă tehno-art-deco.

Filmul i-a avut în distribuţie pe Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young şi Daryl Hannah.

Continuarea semnată de Denis Villeneuve, „Blade Runner 2049”, a fost lansată în 2017. Harrison Ford, protagonistul peliculei din 1982, revine în rolul Rick Deckard, un poliţist specializat în descoperirea clonelor umane. Personajul principal este interpretat de această dată de Ryan Gosling, care descoperă un secret bine ascuns referitor la un univers distopic din Los Angeles-ul anului 2049. Distribuţia noului opus SF include nume precum Jared Leto şi Robin Wright.

Ridley Scott este producător al celui de-al doilea film. 

Preţul unui bilet pentru o proiecţie este de 15 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.