Cele şapte filme din seria „Academia de Poliţie/ Police Academy” vor fi difuzate de Warner TV în săptămâna 10 - 16 ianuarie, de la ora 20:10.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul lungmetraj din franciză, lansat în 1984, are în centru mai mulţi inadaptaţi care se înscriu la Academia de Poliţie dintr-un oraş al cărui nume nu este precizat. Farsele şi greşelile nu le sunt acceptate de instructori, însă ei reuşesc să iasă cu bine din diverse situaţii.

Regizată de Hugh Wilson, comedia îi are în distribuţie pe Steve Guttenberg, G. W. Bailey, Kim Catrall, David Graf, Bubba Smith şi George Gaynes.

„Police Academy 2: Their Firts Assignment, apărut în 1985, este regizat de Jerry Paris, iar Steve Guttenberg, Bubba Smith, David Graf şi George Gaynes revin în distribuţie. Ţicnita echipă de absolvenţi primeşte o primă misiune - să prindă o bandă periculoasă care comite diverse fărădelegi în oraş.

În „Police Academy 3: Back in Training” (1986), absolvenţii comandantului Lassard (jucat de George Gaynes) revin la şcoală pentru a antrena noi recruţi şi pentru a împiedica închiderea acesteia. Din nou, norocul este de partea lor şi reuşesc să iasă din încurcături care îi pun în situaţii comice.

Steve Guttenberg, Bubba Smith, David Graf şi George Gaynes revin în rolurile lor, la fel şi regizorul Jerry Paris.

„Police Academy 4: Citizens on Patrol” prezintă aventurile absolvenţilor din 1984 în încercarea de a antrena mai mulţi voluntari civili care să lupte împotriva infracţiunilor stradale.

Jim Drake a regizat comedia lansată în 1987, iar în distribuţie, alături de ofiţerii binecunoscuţi, apare Sharon Stone.

Acţiunea se mută în Miami, când un comandat de poliţie urmează să primească o distincţie onorifică în oraşul din Florida. Pe aeroport, el preia o altă geantă decât a sa şi în aceasta se află diamante furate. Problema ia amploare când hoţii le vor înapoi.

Alan Myerson a regizat „Police Academy 5: Assignment: Miami Beach” (1988), din distribuţia căruia fac parte Bubba Smith, David Graf şi George Gaynes.

Cadeţii stângaci iau cu asalt străzile după ce trei bătăuşi inepţi reuşesc să pună la cale un val de infracţiuni.

„Police Academy 6: City Under Siege” (1989) este regizat de Peter Bonerz, cu Bubba Smith, David Graf şi George Gaynes, între alţii, revenind în rolurile consacrate.

Ultimul film din franciză, „Police Academy 7: Mission to Moscow” (1994), este regizat de Alan Metter.

Veteranii Academiei de Poliţie sunt angajaţi de guvernul rus pentru a lupta cu mafia. Misiunea lor este, aşa cum era de aşteptat, un succes marcat de multe neînţelegeri, situaţii extreme şi comice.

Claire Forlani se alătură distribuţiei din care fac parte, între alţii, G.W. Bailey, George Gaynes, Michael Winslow şi Ron Perlman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.