Malaezia a interzis vineri filmul "Padmavati", o producţie Bollywood care i-a revoltat pe radicalii hinduşi, aceştia spunând că portretizează Islamul într-o lumină proastă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia naţională de cenzură a spus a luat măsuri dure "din cauză că filmul oferă o imagine proastă despre Islam prin rolul jucat de un sultan musulman", se arată într-un comunicat. 

Autorităţile au refuzat aelul unui distribuitor local împotriva cenzurării filmului indian al regizorului Sanjay Leela Bhansali.

În India, filmul a născut furie printre activiştii hinduşi, din cauză că o prezintă pe legendara regină Padmavati, care a dus la vandalizarea platourilor de filmare. 

Musulmanii reprezintă 60% din populaţia multietnică de 32 de milioane a Malaeziei. 

Au mai fost interzise filme anterior în Malaezia, producţii care ar fi putut să aducă daune religioşilor, inclusiv filmul biblic "Noa" şi "Patimile lui Hristos". 

Protestele faţă de lansarea acestui film au apărut în India în luna ianuarie. Grupul hindus de extremă dreapta Rajput Karni Sena l-a atacat pe regizorul Sanjay Leela Bhansali şi a vandalizat platourile de filmare în timpul derulării unor filmări în oraşul Japiur din statul indian Rajasthan.

Casta Rajput era formată din războinici hinduşi care au condus regatele din vestul Indiei.

Deşi Rajput Karni Sena a acuzat producătorii că au denaturat faptele istorice, istoricii spun că regina este un personaj mitic şi că nu există dovezi clare potrivit cărora ea a existat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.