Mai multe procese ar putea fi intentate Universal Music Group de către artişti după ce o anchetă The New York Times a dezvăluit că, pe 1 iunie 2008, în incendiul care a cuprins Universal Studios Hollywood au fost distruse 500.000 de înregistrări master al unor piese semnate, între alţii, de Louis Armstrong, Duke Ellington, Nirvana, Sting şi Guns N’ Roses.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţi ai firmei de avocatură King, Holmes, Paterno & Soriano au precizat pentru mai multe publicaţii americane că, începând de săptămâna viitoare, vor începe acţiuni legale împotriva companiei.

Howard King a spus că firma lui se aşteaptă să reprezinte câteva zeci de artişti care vor da în judecată UMG pentru neglijenţă şi diverse prejudicii. El a refuzat să dea nume.

„Aceşti artişti şi-au încredinţat companiei Universal munca lor, având aşteptări că va fi protejată. Obligaţia de a proteja a fost încălcată de Universal. Apoi compania a pus capăt problemei ascunzând faptul că aceste înregistrări master valoroase au fost pierdute”, a spus el.

Avocatul se aşteaptă ca procesele să fie intentate individual.

Înregistrările master reprezintă sursa pentru realizarea de discuri vinil, CD, MP3 şi alte formate audio.

După publicarea articolului în NY Times, UMG a transmis într-un comunicat: „Conservarea muzicii este prioritatea noastră. Având în vedere că există obligaţii care ne împiedică să dezvăluim unele detalii ale incendiului care a avut loc la edificiul NBCUniversal Studios în urmă cu mai mult de un deceniu, incidentul nefericit nu a afectat disponibilitatea lansării muzicii şi nici nu a avut impact asupra compensaţiilor artiştilor”.

Compania a subliniat că investeşte mai mult decât oricare alta în conservarea şi dezvoltarea produselor de rezoluţie înaltă, însă nu a contestat că distrugerea arhivelor a fost extremă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.