Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, prezent joi la Domul Invalizilor pentru a-l omagia pe Jean-Paul Belmondo, a spus despre marele actor că a întruchipat Cei 30 de ani glorioşi ai Franţei, a fost „prietenul pe care fiecare dintre noi l-ar fi vrut alături”. Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a părăsit curtea pe muzica lui Ennio Morricone, coloana sonoră din emblematicul film „Le Professionnel”. Jurnaliştii au spus că asistă la finalul unui film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Jean-Paul Belmondo era din familie. Erou cu mii de chipuri (...). Belmondo a fost chipul tuturor tulburărilor din Cei 30 de ani glorioşi ai noştri”, a spus Emmanuel Macron în elogiul său pentru Belmondo, amintind cariera sa, de Noul Val, de cascadele spectaculoase, de filmele lui Henri Verneuil (...). Îl iubim pe Jean-Paul Belmondo pentru că ne seamănă. A fost prietenul pe care fiecare l-ar fi vrut alături. A fost fiul pe care orice părinte şi l-ar fi dorit. Adio, Bebel!”.

Multă emoţie, aplauze, joi, la Domul Invalizilor, în public şi printre actorii apropiaţi lui Belmondo: Jean Dujardin şi Gilles Lellouche. Publicul şi invitaţii au aplaudat în timp ce sicriul a părăsit curtea, purtat de Garda republicană. 

„Belmondo era surâsul Franţei”, a spus actorul Jean Dujardin. 

Victor Belmondo, unul dintre nepoţii lui Jean-Paul Belmondo a vorbit la Domul Invalizilor: "Acolo unde este, sunt sigur că zâmbeşte. Mulţumim Papy, că ne-ai oferit atâta bucurie. Mulţumim că ne-ai împărtăşit din optimismul tău. Ne laşi plini de această fericire imensă. Ne gândim la tine, te iubim, şi distrează-te bine alături de colegii tăi care ţi-au lipsit atât de mult”. 

Înmormântarea va avea loc, vineri, la Saint-Germain des Prés.

Jean-Paul Belmondo a murit pe 6 septembrie, la vârsta de 88 de ani. „Familia lui Jean-Paul Belmondo şi-a pierdut pilonul. Jean-Paul s-a stins astăzi. A plecat să se alăture vechilor complici de la Conservator. Zâmbetul lui sincer va fi mereu acolo”, a transmis familia într-un comunicat.

Belmondo, o emblemă a Noului Val Francez, a fost sinonim cu expresia „French cool” şi unul dintre cei mai iubiţi artişti francezi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.