La aproape jumătate de secol de când a terorizat înotătorii în "Fălci/ Jaws", macheta rechinului de aproape 8 metri lungime a ajuns la Muzeul Oscarurilor din Los Angeles, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rechinul Bruce", care a fost botezat astfel după numele avocatului regizorului Steven Spielberg, Bruce Ramer, este amplasat pe o suprafaţă de 9 metri la etajul al treilea al muzeului care îşi va deschide porţile pe 30 aprilie 2021.              

Macheta din fibră de sticlă este ultima versiune creată pentru filmările din 1975. Fălcile sale, de peste un metru şi jumătate, care depăşesc lungimea uşilor ascensorului muzeului, au fost introduse prin fereastră, cu ajutorul unei macarale. 

"Este finalul unei lungi călătorii pentru Bruce, de la achiziţia sa în 2016, şi suntem fericiţi să-l primim în noua casă", a spus preşedintele muzeului, Bill Kramer. 

Cântărind mai mult de jumătate de tonă, "Bruce" este pentru moment cel mai impunător obiect al colecţiei Muzeului Oscarurilor, care va cuprinde, între altele, celebrii pantofi roşii ai lui Judy Garland din "Vrăjitorul din Oz" sau pelerina lui Dracula purtată de Bela Lugosi în filmul din 1931. 

A fost nevoie de aproape un secol pentru ca ideea acestui muzeu dedicat celei de-a şaptea arte să fie realizată şi clădirea proiectată de arhitectul italian Renzo Piano, care urma să fie deschis în 2017, a fost întârziată de mai multe ori. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.