Asaltul asupra cetăţii Comidava va fi reconstituit sâmbătă la Festivalul Dacic de la Râşnov, eveniment aflat la prima ediţie şi care va dura două zile, timp în care spectatorii se vor putea costuma în soldaţi şi vor putea participa la ateliere de fierărie, sculptură sau ceramică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima ediţie a Festivalului Dacic Comidava va fi organizat la cetatea Râşnov, în perioada 24-25 septembrie.

Activităţile vor avea loc în tabăra Terra Dacica Aeterna, instalată în curtea cetăţii Râşnov, acolo unde acum 2.000 de ani se afla o cetate dacică numită Comidava.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc sâmbătă, 24 septembrie, la ora 10.30.

Turiştii vor putea participa la ateliere de fierărie, sculptură în lemn, os sau corn, vor învăţa să ţeasă, să facă vase de ceramică, să bată monezi, dar vor vedea şi cum erau făcute hărţile.

De asemenea vor fi organizate jocuri, iar participanţii se vor costuma în soldaţi şi vor învăţa să tragă cu arcul.

Totodată, turiştii vor putea gusta din mâncare preparată ca pe vremea dacilor şi romanilor.

Punctul culminant al evenimentului va fi sâmbătă, la ora 15.00, când va avea fi pusă în scenă o bătălie dintre daci şi romani, respectiv asaltul asupra cetăţii Comidava.

La ora 21.00 va fi prezentat un ritual denumit rugul lui Zamolze care simbolizează arderea pe rug a unei căpetenii dacice.

Festivalul continuă duminică, 25 septembrie, de la ora 11.00, când vor fi reluate atelierele şi totodată va fi pusă din nou în scenă bătălia dintre daci şi romani, de la ora 15.00.

Festivalul este organizat de către Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, împreună cu Primăria şi Consiliul Local din oraşul Râşnov, în colaborare cu asociaţia de reconstituire istorică Terra Dacica Aeterna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.