Filmul ”Vara s-a sfârşit”, cel de-al treilea lungmetraj semnat de Radu Potcoavă, va rula din 5 mai în cinematografele din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelicula, ale cărei personaje principale sunt interpretate de copii, a avut premiera mondială anul trecut, la Festivalul Internaţional de Film de la Montréal.

Acţiunea din ”Vara s-a sfârşit” are loc într-un mic oraş de la malul Dunării, în timpul vacanţei de vară. Mircea (Nicholas Bohor) acceptă să-l ajute pe Alex (Dan Hurduc) să îşi însceneze răpirea şi să îşi şantajeze un tată absent, nerealizând consecinţele pe care astfel de jocuri le pot avea.

”«Vara s-a sfârşit» este un film despre copilărie. Despre cum era în anii '90, când nu aveam nici smartphone-uri, nici tablete şi nici Facebook. Am făcut acest film cu gândul la prietenii mei din copilărie şi la copilăria mea, implicit. Sunt sigur că fiecare dintre noi am avut în preajmă câte un Alex pe care să îl admirăm sau o Ioana de care să fim îndrăgostiţi în secret şi, mai ales, poate unii dintre noi am fost chiar Mircea, copilul cuminte şi tăcut. Îmi doresc ca filmul să ne aducă aminte de ei şi de noi, fie chiar şi pentru un moment”, declară regizorul Radu Potcoavă.

Din distribuţie fac parte actorii Nicholas Bohor, Dan Hurduc, Ofelia Popii, Şerban Pavlu, Valentin Popescu, Virginia Rogin, Dorian Boguţă, Crina Tofan şi Mihai Albu.

Regizat de Radu Potcoavă, după un scenariu al Cristinei Bîlea, directorul de imagine este Oleg Mutu şi monteurul Cătălin Cristuţiu. Mălina Ionescu semnează scenografia, iar Svetlana Mihăilescu costumele. Pelicula are muzică originală compusă de Cristian Călin, integrată în coloana sonoră realizată de Alex Dragomir.

”Vara s-a sfârşit” este produs de Velvet Moraru, prin Icon Production, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi suportul financiar al Cinema City.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.