Lungmetrajul ”Toni Erdmann”, regizat de Maren Ade, o coproducţie cu participare românească, a fost nominalizat la Globurile de Aur la categoria ”cel mai bun film străin”, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La categoria ”cel mai bun film străin”, lungmetrajul ”Toni Erdmann” a fost nominalizat alături de peliculele “Elle” (Franţa), ”Divines” (Franţa-Qatar), ”Neruda” (Chile) şi ”The Salesman” (Iran).

Nominalizările la Globurile de Aur sunt anunţate la ora transmiterii acestor informaţii de actorii Anna Kendrick, Don Cheadle şi Laura Dern în cadrul unei ceremonii care este organizată la hotelul The Beverly Hilton din Los Angeles.

La gala de decernare a Globurilor de Aur 2017, actriţa Meryl Streep va fi recompensată cu un trofeu onorific - Cecil B. DeMille Award. Vedeta americană a câştigat opt Globuri de Aur şi a fost nominalizată de 29 de ori la aceste premii.

Ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, trofee atribuite pe baza voturilor exprimate de reprezentanţii Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood, va fi transmisă în direct de la hotelul The Beverly Hilton din Los Angeles, pe 8 ianuarie 2017.

Jimmy Fallon, prezentatorul emisiunii ”Tonight”, va prezenta cea de-a 74-a ediţie a galei. 

Pelicula ”Toni Erdmann” (Germania-Austria-România), de Maren Ade, al cărei producător român este Ada Solomon, a avut mare succes în rândul spectatorilor de la Festivalul de Film de la Cannes 2016 şi a fost lansată în România pe 21 octombrie.

Acest lungmetraj reprezintă propunerea Germaniei pentru o nominalizare la premiile Oscar. Filmul îi are în distribuţie pe Peter Simonischek şi Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Hadewych Minis, Lucy Russell alături de actorii români Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol şi Victoria Cociaş.

”Toni Erdmann”, prezentat şi la Les Films de Cannes à Bucarest, în prezenţa regizoarei, spune povestea unui tată excentric, ajuns la pensie şi pus mereu pe glume, care hotărăşte să îi facă o vizită surpriză fiice sale, o femeie de carieră care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în Bucureşti.

Sâmbătă seară, ”Toni Erdmann” a fost marele câştigător la cea de-a 29-a gală a premiilor decernate de Academia de Film Europeană (EFA), organizată sâmbătă seară, în oraşul polonez Wroclaw. Acest lungmetraj s-a impus la toate cele cinci categorii de premii la care a fost nominalizat - ”filmul european al anului”, ”regizorul european al anului” (Maren Ade), ”scenaristul european al anului” (Maren Ade), ”actorul european al anului” (Peter Simonischek) şi ”actriţa europeană a anului” (Sandra Hüller). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.