Lungmetrajul „Să nu ucizi”, regizat de Gabi Virginia Şarga şi Cătălin Rotaru, va rula în cinematografele româneşti începând cu 1 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din distribuţie fac parte Alexandru Suciu, Cristina Flutur, Gelu Colceag, Tania Filip, Elias Ferkin, Daniel Popa, Virgil Aioanei, Carmen Florescu, Ionuţ Ionescu, Erwin Simsensohn, Cosmin Seleşi, Codin Maticiuc, Ioana Barbu, Olimpia Mălai, Rolando Matsangos, Iulia Verdeş şi Mihai Bauman.

Cristian este un chirurg tânăr şi ambiţios pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-şi familia şi cariera pentru a descoperi adevărul.

„Putem spune că e un proiect al unei generaţii”, mărturiseşte regizoarea Gabi Şarga.

Adina Sădeanu, producătorul filmului, adaugă: „Pentru mine, «Să nu ucizi» este despre fiecare dintre noi, despre alegerile pe care le facem şi preţul lor: alegem să tacem sau ne revoltăm, acţionăm sau plecăm capul, ne ascultăm conştiinţa sau o sufocăm cu justificări. «Să nu ucizi» ne confruntă cu consecinţele acestor alegeri. E incomod de la primul cadru până la ultimul. Într-o lume în care toate răspunsurile par a fi la un click distanţă e esenţial să nu uităm să ne punem întrebări”.

Cătălin Rotaru spune că „este un film în care probabil mulţi se vor recunoaşte pentru că toţi am fost în viaţă eroi pentru cinci minute. Din păcate, doar pentru cinci minute.”

Filmul a avut premiera mondială în cadrul competiţiei celei de-a 34-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Varsovia şi este produs de Axis Media Production şi Green Cat Film. Imaginea este semnată de Tudor Platon, montajul - de Andrei Iancu, sunetul - de Ştefan Azaharioaie, iar scenariul şi regia Gabi Virginia Şarga şi Cătălin Rotaru.

„Să nu ucizi” este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cofinanţat de Televiziunea Română şi Zenith Media.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.