Lungmetrajul „Moromeţii 2”, de Stere Gulea, va avea premiera mondială, pe 2 noiembrie, la Festivalul de Film de la Salonic, unde a fost selectat în programul necompetiţional „Balkan Survey”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul trecut, în cadrul aceleiaşi secţiuni, ca parte a unui tribut intitulat „From Words To Images: Balkan Literature And Cinema”, a fost proiectată pelicula „Moromeţii”, semnată de acelaşi cineast.

Acum, filmul care readuce pe marile ecrane personajele lui Marin Preda va fi proiectat la Salonic pe 2 şi 3 noiembrie, în prezenţa regizorului Stere Gulea.

„Moromeţii 2”, cu Horaţiu Mălăele, Dana Dogaru şi Iosif Paştină în distribuţie, va rula pe marile ecrane din România din 16 noiembrie, iar mai multe avanpremiere au fost programate începând cu finalul lunii octombrie. 

Secţiunea Balkan Survey a fost iniţiată în urmă cu 25 de ani şi găzduieşte, anual, o selecţie a celor mai bune 15 pelicule (lungmetraje şi scurtmetraje) din producţia anuală a regiunii. În plus, anul acesta va exista şi un program special dedicat predecesorilor noului val de film românesc, o selecţie de opt titluri - „Reconstituirea”, „Proba de microfon”, „100 de lei”, „O lacrimă de fată”, „Concurs”, „Secvenţe”, „E pericoloso sporgersi” şi „Marfa şi banii”.

Printre filmele incluse în selecţia oficială a secţiunii, alături de „Moromeţii 2”, se află „Butterflies” (r. Tolga Karaçelik, Turcia), „Cold November” (r. Ismet Sijarina, Kosovo), „You Have the Night” (r. Ivan Salatić, Muntenegru, Serbia), „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (r. Radu Jude, România) şi „Alice T.” (r. Radu Muntean, România).

Cea de-a 59-a ediţie a festivalului va avea loc în perioada 1 - 11 noiembrie 2018.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.