Lungmetrajul ”În lumina lunii/ Moonlight”, regizat de Barry Jenkins, câştigătorul a trei premii Oscar - cel mai bun film, cel mai bun scenariu adaptat şi cel mai bun actor într-un rol secundar -, va rula de vineri pe marile ecrane româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul va rula în cinematografe din Bucureşti, Baia Mare, Bârlad, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Buzău, Caransebeş, Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca, Deva, Focşani, Galaţi, Gura Humorului, Iaşi, Odobeşti, Oneşti, Oradea, Piatra-Neamţ, Piteşti, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu,Târgu-Jiu, Târgu-Mureş, Timişoara şi Vaslui, informează distribuitorul, Transilvania Film.

Cu peste 150 de premii şi 200 de nominalizări în festivaluri de film din toată lumea, ”Moonlight” este adaptarea cinematografică a piesei de teatru ”In Moonlight Black Boys Look Blue”, scrisă de Tarell Alvin McCraney.

”Tarell McCraney a copilărit în acelaşi cartier ca mine, iar când am citit piesa am recunoscut multe lucruri în comun cu propria mea copilărie şi mi-am spus că e un material bun pentru un film. Primul aspect pe care l-am decis a fost structura, să găsesc trei actori diferiţi care să interpreteze personajul principal. Asta a fost partea uşoară. Partea dificilă a fost să-mi dau seama dacă pot să fac asta, pentru că filmul este atât de complex şi abordează atâtea subiecte despre care nu prea se vorbeşte”, a povestit regizorul Barry Jenkins într-un interviu pentru Indiewire.

”În lumina lunii / Moonlight” spune viaţa unui tânăr american de culoare, din copilărie şi până la maturitate, în timp ce se străduieşte să-şi găsească sensul în lume. 

Personajul principal, Chiron, este interpretat pe rând de Alex Hibbert, Ashton Sanders (”The Retrieval”) şi Trevante Rhodes (”Westworld”). Naomi Harris o interpretează pe mama lui Chiron, rol care îi aduce şi o primă nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal. Iar Mahershala Ali (”House of Cards”), în rol de protector, primeşte Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.