Lungmetrajul ”Moonlight”, regizat de Barry Jenkins, a câştigat Globul de Aur la categoria ”cel mai bun film – dramă”, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La categoria ”cel mai bun film - dramă” au fost nominalizate peliculele ”Manchester by the Sea”, de Kenneth Lonergan, ”Moonlight”, de Barry Jenkins, ”Hacksaw Ridge”, de Mel Gibson, ”Hell of Hight Water”, de David Mackenzie, şi ”Lion”, de Garth Davis.

Filmul ”Moonlight”, care a devenit un favorit al criticilor după ce a avut premiera la Toronto 2016, reprezintă o poveste atemporală despre legăturile dintre oameni şi despre procesul de autodescoperire. Pelicula relatează viaţa unui tânăr de culoare dintr-un cartier rău famat din Miami, din copilărie şi până la o vârstă adultă, pe măsură ce acesta încearcă să îşi găsească un loc în lume, cu ajutorul familiei, prietenilor şi iubirii.

Vedetele din distribuţia peliculei sunt Alex Hibbert, Mahershala Ali, Naomie Harris, Jharrel Jermome, Ashton Sanders, Andre Holland şi Janelle Monae.

Acest lungmetraj a câştigat deja câteva trofee prestigioase în debutul sezonului premiilor cinematografice din America de Nord, fiind desemnat cel mai bun film al anului la gala Gotham Independent Film Awards, la gala L.A. Film Critics Association, la gala New York Film Critics Online şi a fost inclus pe lista celor mai bune 10 filme ale anului de prestigiosul American Film Institute.

Ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, trofee atribuite pe baza voturilor exprimate de reprezentanţii Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood, are loc la ora transmiterii acestor informaţii la hotelul The Beverly Hilton din Los Angeles.

Cea de-a 74-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur este prezentată de Jimmy Fallon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.