Lungmetrajul ”Julieta”, de Pedro Almodóvar, propunerea Spaniei pentru o nominalizare la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza" a premiilor Oscar 2017, va rula în cinematografele româneşti din 30 septembrie, informează distribuitorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel de-al 20-lea lungmetraj al regizorului spaniol Pedro Almodóvar a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes 2016, fiind deja a cincea peliculă a cineastului selectată în competiţia oficială.

Până în prezent, ”Julieta” a avut încasări de peste 13 milioane de dolari. În România, lungmetrajul este distribuit de Independenţa Film.  

Protagoniştii lungmetrajului ”Julieta” sunt actorii Emma Suárez, Daniel Grao şi Adriana Ugarte. Filmul este bazat pe mai multe povestiri scurte, scrise de Alice Munro, scriitoare recompensată cu Nobel. Pelicula spune povestea Julietei, care trăieşte în Madrid. Ea tocmai şi-a pierdut soţul, iar fiica sa, care abia a împlinit 18 ani, decide să plece de acasă. Julieta face tot ce poate pentru a o găsi, însă singurul lucru pe care-l descoperă este cât de puţine lucruri ştie despre ea.

“«Julieta» marchează întoarcerea mea la universul feminin”, a declarat Almodóvar. “Aproape toate actriţele din acest film sunt complet noi pentru mine. Dar acum pot spune că Adriana Ugarte şi Emma Suárez fac şi ele parte din forul meu olimpian, umăr la umăr cu muzele mele: Penélope Cruz, Carmen Maura, Victoria Abril, Marisa Paredes şi Cecilia Roth”, a adăugat regizorul.

În 2000, filmul ”Totul despre mama mea/ Todo sobre mi madre” al lui Pedro Almodóvar a câştigat premiul Oscar la categoria ”cel mai bun film într-o limbă străină”. Pelicula sa ”Femei în pragul unei crize de nervi/ Mujeres al borde de un ataque de nervios” a primit o nominalizare la aceeaşi categorie pentru gala premiilor din 1989.

Pedro Almodóvar a câştigat, în 2003, un premiu Oscar la categoria ”cel mai bun scenariu” pentru ”Vorbeşte cu ea/ Hable con ella”, film pentru care a fost nominalizat şi la categoria ”cel mai bun regizor”. 

Palamaresul lui Pedro Almodovar cuprinde, între altele, un Glob de Aur, patru trofee BAFTA, patru premii César şi tot atâtea trofee primite la Festivalul de Film de la Cannes, trei premii Goya şi un premiu Teddy, la Festivalul de Film de la Berlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.