Lungmetrajul de animaţie „Cu drag, Van Gogh”, nominalizat anul acesta la premiile Oscar, va deschide cea de-a cincea ediţie a Arkadia ShortFest, care va avea loc între 15 şi 18 august lângă plaja Corbu din Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul propune, pe lângă proiecţii de film, o expoziţie de artă vizuală, workshop-uri, DJ-set-uri şi petreceri.

Deschiderea festivalului va avea loc pe 15 august, de la 21.30, când vor fi proiectate filmele câştigătoare ale trofeului Arkadia ShortFest în cei 4 ani de festival – „Vibraţia” (2014, r. Germain Kanda), „Acordajul profesorului Octav” (2015, r. Germain Kanda), „O noapte în Tokoriki” (2016, r. Roxana Stroe), „Pipa, sexul şi omleta” (2017, r. Ana-Maria Comănescu).

În fiecare an, trofeul Arkadia a fost conceput special, în stilistica tematică a ediţiei, de către un artist plastic contemporan, tradiţie care va continua şi la ediţia cu numărul cinci. Filmele selectate în competiţia oficială din acest an vor fi anunţate în curând.

Retrospectiva Arkadia va fi urmată de primul film de lungmetraj care foloseşte pictura ca tehnică de animaţie – „Cu drag, Van Gogh / Loving Vincent”. Regizoarea poloneză Dorota Kobiela, împreună cu britanicul Hugh Welchman, câştigător al unui premiul Oscar pentru scurtmetraj animat, au coregizat lungmetrajul a cărui realizare a durat 7 ani.

Povestea filmului porneşte de la ultima scrisoare neterminată a lui Van Gogh şi pune pe ecran existenţa pictorului printr-o tehnică modernă de animare a operelor sale. Un număr de 125 de pictori din întreaga lume, printre care şi artistele plastice de origine română Carmen Belean şi Cătălina Codreanu, au realizat cele 62.450 de fotograme pictate în ulei. Pentru o secundă din film, au fost necesare, în medie 12 cadre, toate pictate manual.

Saoirse Ronan, nominalizată anul acesta la premiile Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru interpretarea din „Lady Bird”, dă viaţă personajului Marguerite Gachet, în timp ce Douglas Booth („Romeo şi Julieta”, „Noe”, „Ascensiunea lui Jupiter”) îşi împrumută vocea personajului Armand Roulin.

Biletele şi abonamentele au fost deja puse în vânzare în reţeaua Eventbook.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.