Lungmetrajul „David Byrne’s American Utopia”, regizat de Spike Lee pentru HBO, va deschide, pe 10 septembrie, a 45-a ediţie a Toronto Film Festival.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Toronto, programată să aibă loc între 10 şi 19 septembrie, va fi un eveniment hibrid, cu proiecţii în săli pentru un număr limitat de persoane, pe de o parte, şi conferinţe, sesiuni Q&A şi momente de gală, în variantă online, pe de altă parte, au anunţat organizatorii.

Filmul lui Spike Lee are la bază spectacolul de pe Broadway realizat de David Byrne, liderul trupei Talking Heads.

Din distribuţie fac parte Byrne şi 11 artişti, iar coloana sonoră cuprinde piese de pe albumul „American Utopia” (2018), cântece din catalogul Talking Heads şi unele compoziţii solo ale lui.

Spectacolul a fost jucat pe Broadway din octombrie 2019 până în februarie 2020. Filmul va fi lansat de HBO în toamna acestui an.

David Byrne a fondat şi a fost liderul trupei britanice Talking Heads în anii 1970. El a colaborat apoi cu nume importante ale muzicii, între care Brian Eno şi Susana Baca, iar în 1988 a câştigat un trofeu Oscar pentru muzica din filmul „The Last Emperor”, care i-a adus şi un Glob de Aur. Din palmaresul lui mai face parte, între altele, un trofeu Grammy obţinut din cinci nominalizări. Cel mai recent, el a fost selectat pentru albumul „American Utopia”, lansat în 2018.

Lee şi Byrne sunt aşteptaţi să aibă intervenţii online în festival.

Actriţa engleză Kate Winslet, cunoscută pentru roluri din filme ca „The Reader”, pentru care a primit un premiu Oscar, „Eternal Sunshine of the Spotless Mind” şi „Titanic”, va fi recompensată cu un trofeu onorific la TIFF. Ea va primi Tribute Actor Award pe 15 septembrie, în carul unei gale online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.