Cele mai recente lungmetraje semnate de Claire Denis, Nadav Lapid şi Paolo Sorrentino vor beneficia de proiecţii speciale la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (Bucharest International Film Festival - BIFF), care va avea loc între 24 şi 30 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laureat al premiului criticii la Festivalul de la San Sebastián, „High Life” (2018), cel mai nou film al regizoarei franceze Claire Denis, cu Robert Pattinson şi Juliette Binoche în distribuţie, va putea fi văzut în premieră în România în deschiderea BIFF. Filmul are în centru o fiică şi un tată care se luptă să supravieţuiască în spaţiu.

Considerat unul dintre cele mai ambiţioase, originale şi controversate filme ale anului, „Synonyms” (2019), regizat de israelianul Nadav Lapid, premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, va avea parte de două proiecţii speciale în cadrul BIFF. Parţial autobiografic, filmul spune povestea unui tânăr israelian traumatizat care ajunge la Paris, unde îşi reneagă naţionalitatea şi limba.

Regizorul italian Paolo Sorrentino a revenit în 2018 cu „Loro”, un film despre viaţa lui Silvio Berlusconi. El va fi prezentat în premieră în România la BIFF. Din distribuţie fac parte Toni Servillo şi Elena Sofia Ricci.

Prezentat anul acesta în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes şi în competiţia de la Annecy, „Les Hirondelles de Kaboul” (2019), de Zabou Breitman şi Eléa Gobbé-Mévellec, este o emoţionantă animaţie, bazată pe cartea cu acelaşi titlu a scriitorului franco-algerian Yasmina Khadra. Un film despre viaţa într-un Kabul în ruine şi sub ocupaţie talibană.

Festivalul este organizat de Fundaţia Charta sub Înaltul Patronaj al ASR Principele Radu.

Manifestarea este organizată în cadrul Sezonului România – Franţa 2019.

BIFF este un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.