Luc Besson a fost regizorul de film francez cel mai bine plătit în 2017, potrivit unui studiu al site-ului de specialitate Cinéfinances.info.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luc Besson a atins 4,44 milioane de euro pentru filmul său SF "Valerian şi oraşul celor o mie de planete/ Valerian et la cité des mille planètes" (4 milioane de spectatori în Franţa), din care 2,22 de milioane salariul şi 2,22 de milioane de euro suma minim garantată pentru drepturile de autor, la un buget de aproape 200 de milioane de euro, precizează site-ul, citat de AFP. 

Patronul societăţii de producţie şi de distribuţie de cinema EuropaCorp, cu probleme financiare ca urmare a performanţei mai puţin bune la nivel internaţional a blockbusterului, Besson îl devansează pe Dany Boon. Acesta din urmă a acumulat 3,5 milioane de euro pentru comedia "O poliţistă irezistibilă - Fugi, dacă poţi!/ Raid dingue", care a avut 4,6 milioane de spectatori în Franţa. Actorul, regizorul şi scenaristul a fost cel mai bine plătit cineast în 2014 pentru filmul "Supercondriaque".

Pe poziţia a treia se află actorul şi regizorul Guillaume Canet cu 2,5 milioane de euro pentru comedia sa "Rock'n Roll".

Ei au fost urmaţi de regizorul canadian Christian Duguay pentru "Un sac de billes" (1,262 milioane de euro remuneraţie), Alain Chabat pentru "Santa et Cie" (1,259 milioane de euro), Olivier Marchal pentru "Carbone" (un milion de euro), Eric Toledano şi Olivier Nakache pentru "Le sens de la fête" (612.000 de euro), Yvan Attal pentru "Le brio" (600.000 de euro) şi Thomas Langmann şi Frédéric Auburtin pentru "Stars 80 la suite" (500.000 de euro) şi Roman Polanski pentru "Une histoire vraie" (500.000 de euro).

"Cel mai mic salariu se situează între 136.000 şi 192.000 de euro", precizează comunicatul Cinéfinances.info. 

În 2016, cineaştii cel mai bine plătiţi au fost Jacques Cluzaud şi Jacques Perrin pentru "Les saisons" (1,096 milioane de euro).

Cinéfinances.info este un site specializat care publică bugetul filmelor franceze şi se bazează pe imformaţii adunate din Registres du cinéma et de l'audiovisuel (RCA).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.