Managerul şi producătorul muzical Lou Pearlman, creatorul grupurilor pop-dance Backstreet Boys şi NSYNC, a murit, la vârsta de 62 de ani, într-o închisoare federală americană, informează site-ul revistei People.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscut în perioada de vârf a carierei sale sub numele de ”Big Poppa”, Lou Pearlman a fost unul dintre cei mai apreciaţi producători muzicali în anii 1990. Locuind în Orlando, Florida, el a creat mai multe grupuri pop-dance de băieţi, inclusiv Backstreet Boys, NSYNC, LFO şi O-Town.

Cariera sa a intrat pe o pantă descendentă în anul 2000, după ce grupul Backstreet Boys l-a dat în judecată, considerând că documentul aflat la baza contractului său era lipsit de onestitate. În documentele depuse la tribunal, membrii grupului Backstreet Boys au afirmat că au primit doar 300.000 de dolari în virtutea acelui contract, în timp ce Pearlman a încasat câteva milioane de dolari.

La puţin timp după aceea, grupul NSYNC a iniţiat la rândul lui un proces împotriva lui Lou Pearlman. 

Cântăreţul pop Aaron Carter l-a dat şi el în judecată pe Lou Pearlman în anul 2002.

Totuşi, cariera lui Pearlman s-a încheiat nu din cauza acestor procese. În 2006, anchetatorii americani au descoperit că renumitul producător muzical a fraudat mai mulţi investitori, provocându-le o pagubă de 300 de milioane de dolari, prin intermediul unei scheme Ponzi. 

Potrivit documentelor prezentate în instanţă, Lou Pearlman a convins mai multe persoane să investească într-o serie de companii-paravan, care, în realitate, nu funcţionau în mod real. Pearlman a fugit în Indonezia, dar a fost capturat în 2007. 

În 2008, el a pledat vinovat la trei capete de acuzare: spălare de bani, conspiraţie şi fraudă. A fost condamnat la 25 de ani de închisoare, însă un judecător a decis că Lou Pearlman putea să beneficieze de o reducere a pedepsei dacă înapoia prejudiciul cauzat. Pentru fiecare milion de dolari pe care Pearlman i-a obţinut prin fraudă, judecătorul îi reducea o lună din pedeapsă. Însă Lou Pearlman nu a plătit niciodată.

Lou Pearlman, diagnosticat cu diabet, a suferit în 2010 un accident vascular cerebral, de pe urma căruia nu a reuşit să se recupereze integral. El a murit vineri, în timp ce se afla în închisoare.

În urma morţii sale, cântăreţul Lance Bass, membru al fostului grup NSYNC, a publicat sâmbătă un mesaj pe Twitter: ”Poate că nu a fost un om de afaceri corect. Însă eu nu aş face astăzi meseria pe care o iubesc dacă nu aş fi beneficiat de influenţa lui. Odihneşte-te în pace, Lou!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.